Cozmin Gusa si directorul B1 TV, audiati la DNA in dosarul lui Orban UPDATE

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 11:15
7559 citiri
Cozmin Gusa si directorul B1 TV, audiati la DNA in dosarul lui Orban UPDATE
Foto: Realitatea TV

Cozmin Gusa, unul dintre actionarii principali ai Realitatea Media, a fost audiat marti dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie. Acesta a fost citat ca martor in dosarul in care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de procurorii anticoruptie.

"Am fost chemat ca martor in dosarul lui Orban de catre doamna procuror Claudia Rosu. Nici nu am cerut (bani - n.red.), nici nu mi s-au oferit, nici nu ne-am intalnit. E de datoria doamnelor de la DNA sa elucideze probabil in timpul campaniei acest scandal de coruptie. Si televiziunile care nu au treaba cu asta trebuie disculpate", a spus Cozmin Gusa, actionar al Realitatea TV, in fata sediului DNA.

Ludovic Orban, audiat la DNA: Intotdeauna am respectat legea si deciziile justitiei

Acesta a precizat ca nu are nicio implicare in dosarul respectiv si ca nu a discutat astfel de aspecte cu Orban.

Intrebat daca este de parere ca Ludovic Orban s-a folosit de numele sau, Gusa a spus ca "Nu avea cum sa se foloseasca decat ca suntem amici si ca am fost contracandidatul lui in 2008".

Cozmin Gusa a precizat ca niciun alt angajat al televiziunii Realitatea TV nu a mai fost chemat la DNA. Acesta a exclus faptul ca un alt angajat al televiziunii pe care o conduce ar fi discutat cu Orban despre bani.

UPDATE 11:45 - Sorin Oancea, director general al postului B1 TV, s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi audiat tot in dosarului lui Orban.

"Am vorbit cu Orban. Niciodata nu am luat bani", a spus Oancea. Intrebat de jurnalisti daca se platesc emisiunile electorale, Oancea a raspuns: "Dvs. ce credeti? Nu se platesc, evident. Legea interzice campania pe bani".

"Cum m-am vazut cu Orban, m-am vazut si cu alti politicieni. Niciodata nu am luat bani. Acuzatiile sunt la Orban, nu la noi. Vom vedea", a spus acesta, cerand jurnalistilor sa ii faca loc sa intre in sediul DNA si precizand ca la iesire o sa faca mai multe declaratii.

Sorin Oancea a precizat ca nu stie si nici nu crede ca un angajat al televiziunii pe care o conduce i-a cerut bani lui Orban.

UPDATE 12:34 - Dupa ce a fost audiat, cateva zeci de minute, de procurorii DNA in dosarul in care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar, Gusa a oferit o scurta declaratie presei.

Cozmin Gusa confirma, de pe scarile DNA, o intalnire cu Orban: Cand si de ce s-au vazut

"Pe cei care nu sunt obisnuiti cu televiziunea ii speriati mai rau decat procurorii", le-a spus Gusa jurnalistilor la iesirea de la DNA. "Am dat declaratie de martor in care am explicat ca noi (Realitatea TV - n.red.) nici nu am cerut, nici nu ni s-a oferit, nici nu a avut loc o discutie de genul asta.

Singura discutie cu Orban am facut-o la cererea lui pe 24 martie si am vorbit despre campanie, despre sansele lui, explicandu-i ca felul in care vom colabora este intre structura centrala de partid si departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii", a continuat Gusa.

UPDATE 13:15 - Sorin Oancea, directorul B1 TV, a declarat dupa audierea la DNA ca postul sau de televiziune nu a primit niciun ban de la Ludovic Orban, precizand ca din punctul sau de vedere dosarul deputatului "pare o razbunare".

"Nu am avut niciun fel de discutie cu el (Ludovic Orban - n.red.) despre bani sau conditii comerciale. Am spus ca nu avem ce sa ne reprosam noi ca post de televizune si eu ca persoana. Probabil ca in materialul trimis in instanta vom vedea despre ce este vorba.

Parerea mea este ca e mai degraba o razbunare intre oameni politici in care suntem si noi implicati. Ultima intalnire a fost in vinerea dinainte de a fi el chemat la audieri. La birou a fost intalnirea, cu mai multi oameni. Pare a fi o razbunare, nu ca o razbunare pe mine, ci pe Orban. O vad ca pe o rafuiala politica", a declarat Sorin Oancea.

Dosarul lui Orban

Ludovic Orban a fost pus in 11 aprilie sub control judiciar pentru 60 de zile si in aceeasi zi a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Ludovic Orban este acuzat ca, in luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala la Primaria Capitalei, cerand ca banii sa ajunga la persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

"Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri", arata procurorii.

Ludovic Orban a contestat controlul judiciar: Nu am de gand sa parasesc tara

Luni, Orban a fost la DNA pentru a contesta controlul judiciar impus de procurori, motivand ca nu considera ca e o masura necesara. Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, aceasta contestatie.

"Consider ca este o masura care nu este necesara pentru ca sunt la dispozitia organelor fara sa fiu sub control judiciar, asta este felul meu de a fi", a spus, marti, Ludovic Orban, la sediul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Cozmin Gusa audiat DNA, #Cozmin Gusa citat DNA, #Cozmin Gusa DNA , #stiri Cozmin Gusa