Infecțiile COVID-19 au explodat în Marea Britanie după două luni. Aproape un milion de oameni pozitivi într-o săptămână

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 17:32 3330 citiri
Omicron BA.1 este varianta originală a lui Omicron care a înregistrat o creștere a infecțiilor în Marea Britanie FOTO/ Unsplash.com

Aproape un milion de persoane au fost testate pozitiv în ultima săptămână, în creștere față de săptămăna trecută, când erau 954.000, potrivit Oficiului Național de Statistică.

Este vorba despre creșteri ale cazurilor compatibile cu varianta originală Omicron BA.1 și variantele mai noi BA.4 și BA.5, spun cei din Oficiul Național de Statistică.

Este prima dată când numărul total de infecții a crescut săptămânal de la sfârșitul lunii martie, când numărul a atins un record de 4,9 milioane în vârful valului Omicron BA.2.

Infecțiile cresc în toate cele patru națiuni

Toate cele patru națiuni au înregistrat o creștere a infecțiilor, deși ONS descrie tendința din Scoția și Țara Galilor drept „incertă”.

ONS a postat vineri pe Twitter că aproximativ una din 70 de persoane din Anglia a avut COVID până la 2 iunie a acestui an, echivalent cu 797.500 de oameni.

Datele au descoperit, în Scoția, o persoană din 40 a avut virusul săptămâna trecută.(124.100 de persoane).

În Țara Galilor, se estimează că o persoană din 75 a fost testată pozitiv, echivalentul a 40.500 de oameni.

Infecțiile în Irlanda de Nord au crescut pentru a doua săptămână consecutiv și au ajuns la 27.700.

Cazurile pozitive au crescut la persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani.

Procentul de persoane testate pozitiv a scăzut la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani și peste 70 de ani, săptămânile trecute.

Omicron BA.1 este varianta originală a lui Omicron care a înregistrat o creștere a infecțiilor în Marea Britanie în jurul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie a acestui an.

Variantele mai noi, BA.4 și BA.5, au fost recent clasificate drept „variante de îngrijorare” de către Agenția de Securitate a Sănătății din Regatul Unit (UKHSA).

A crescut numărul internărilor

În Anglia, 4.082 de pacienți au avut COVID joi, 9 iunie, în creștere cu 6% față de săptămâna precedentă.

Și în Scoția, 637 de cazuri au fost înregistrate pe 5 iunie, cea mai recentă dată disponibilă, arătând o creștere de la săptămână la săptămână de 8%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News