Fără mască și certificat COVID în spații publice. Propunerile ministrului Sănătății vor fi discutate zilele următoare de Guvern și CNSU

Marti, 01 Martie 2022, ora 11:05 5292 citiri
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila FOTO / Facebook Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marți, 1 martie, că a transmis Guvernului măsuri de relaxare ca urmare a scăderii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Scoaterea certificatului COVID și posibilitatea de a nu purta mască în spații publice deschise se numără printre propunerile oficialului.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a afirmat marți, 1 martie, într-o conferință de presă, că a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, după ce s-a înregistrat o scădere ”constantă” a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19.

"Remarcaţi scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. (...) Evoluţia ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic. Un trend descendent al numărului de decese. (...) Există o anumită întârziere faţă de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuşi, trendul acesta descrescător (...) ne-a făcut să propunem Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) adoptarea unor măsuri de relaxare în perioada imediat următoare", a declarat ministrul Rafila.

Printre propunerile demnitarului se numără eliminarea obligativității purtării măștii în spații deschise și scoaterea certificatului COVID.

”Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a mai precizat ministrul.

Propunerile ministrului Sănătății vor fi discutate zilele următoare la CNSU și Guvern.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News