Creștere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 în China. Autoritățile au luat măsuri drastice

Marti, 15 Martie 2022, ora 12:47
3152 citiri
Creștere abruptă a numărului de cazuri de COVID-19 în China. Autoritățile au luat măsuri drastice
Cazurile de COVID-19 alertează din nou autoritățile FOTO: Unsplash.com

China a înregistrat marți, 15 martie, o creștere abruptă a numărului de cazuri zilnice de COVID-19.

Cazurile noi s-au dublat față de ziua de luni, ajungând la maximul din doi ani și stârnind îngrijorări cu privire la creșterea costurilor economice ale țării, transmite Reuters.

Un total de 3.507 de cazuri transmise pe plan intern cu simptome confirmate au fost raportate luni în peste o duzină de provincii și municipalități, în creștere față de 1.337 cu o zi mai devreme, a declarat Comisia Națională de Sănătate. Cele mai multe dintre cazurile noi au fost în provincia de nord-est Jilin.

Deși numărul de cazuri din China este încă mic în raport cu standardele globale, experții în sănătate au spus că rata de creștere a infecțiilor zilnice în următoarele câteva săptămâni va fi un factor crucial pentru a determina dacă abordarea sa dură de „eliminare dinamică” - care urmărește să limiteze fiecare focar de îndată ce apare - este încă eficient împotriva variantei Omicron care se răspândește rapid.

Un sistem de prognoză COVID-19 condus de Universitatea Lanzhou din nord-vestul Chinei a prezis că runda actuală de infecții va fi în cele din urmă adusă sub control la începutul lunii aprilie, după un total acumulat de aproximativ 35.000 de cazuri.

Universitatea a transmis, în cea mai recentă evaluare publicată luni, că, deși cel mai recent focar a fost cel mai grav de pe continent de la Wuhan în 2020, China l-ar putea aduce sub control atâta timp cât vor rămâne restricții stricte.

Întreprinderile chineze de la producătorul de automobile BYD (002594.SZ) până la operatorul KFC Yum China (9987.HK) spun că operațiunile lor au fost deja afectate de ultimele restricții ale țării legate de COVID-19, fiind așteptate mai multe întreruperi pe măsură ce numărul cazurilor crește.

Abordarea de toleranță zero a Chinei nu numai că devine din ce în ce mai costisitoare, dar suferă și profituri în scădere față de Omicron, extrem de infecțios, a declarat Yanzhong Huang, analist senior în domeniul sănătății la Council on Foreign Relations (CFR).

„Acum avem două dintre cele mai bogate orașe chineze, Shanghai și Shenzhen, ambele închise: cum va afecta asta economia chineză?” a spus acesta.

Interdicții de călătorie

Autoritățile nu și-au asumat niciun risc. Au izolat blocurile individuale și au testat rezidenții.

Autoritatea de reglementare a aviației din China a declarat că 106 zboruri internaționale programate să sosească în Shanghai vor fi redirecționate către alte orașe interne în perioada 21 martie - 1 mai din cauza COVID.

În Shenzhen, au existat 39 de infecții confirmate cu 21 de cazuri asimptomatice. Guvernul descrie săptămâna controalelor menite să stăpânească focarul drept o perioadă de „trai lentă”, cu transportul în comun, serviciile de căsătorie și de înmormântare toate suspendate, iar unii rezidenți obligați să se supună testelor zilnice.

Aproape 90% dintre noile cazuri simptomatice confirmate luni de pe continent au fost găsite în provincia de nord-est Jilin, care a interzis celor 24,1 milioane de populație să călătorească în și din provincie și în diferite zone din provincie fără a anunța poliția locală.

Oficialii Jilin ar trebui să intensifice pregătirea spitalelor temporare și a spitalelor desemnate și să folosească locurile inactive pentru a se asigura că toate infecțiile și contactele lor apropiate sunt izolate, a transmis un ziar local susținut de autoritățile Partidului Comunist, citând șeful provincial al Partidului.

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a fost de 1.768, comparativ cu 906 cu o zi mai devreme.

Nu au existat noi decese, lăsând numărul deceselor neschimbat la 4.636.

Până la 14 martie, China continentală raportase 120.504 de cazuri cu simptome confirmate, inclusiv cele locale și cele sosite din afara continentului.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#covid China, #val omicron, #restrictii china coronavirus , #cazuri covid
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Trimiteti-l pe Rafila de urgenta in China :))))