China renunță la raportarea zilnică a cazurilor de COVID-19. Ar fi peste un milion de infectări pe zi

Duminica, 25 Decembrie 2022, ora 08:26
2293 citiri
China renunță la raportarea zilnică a cazurilor de COVID-19. Ar fi peste un milion de infectări pe zi
China se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus FOTO Pixabay

Comisia Naţională de Sănătate din China (NHC) a încetat să mai publice date zilnice despre Covid-19 duminică, pe fondul îndoielilor cu privire la fiabilitatea acestora, deoarece infecţiile au explodat în urma unei relaxări bruşte a restricţiilor dure, relatează Reuters.

„Informaţiile relevante despre Covid-19 vor fi publicate de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor pentru referinţă şi cercetare”, a anunţat comisia într-un comunicat, fără a specifica motivele schimbării sau cât de des va actualiza informaţiile despre Covid-19.

În pofida creşterii record a infecţiilor, NHC nu a raportat niciun deces Covid la nivel naţional timp de patru zile consecutive înainte de a opri difuzarea datelor. China şi-a restrâns definiţia pentru raportarea deceselor cauzate de Covid, numărându-le doar pe cele din cauza pneumoniei sau a insuficienţei respiratorii cauzate de Covid.

Firma britanică de date privind sănătatea Airfinity a estimat săptămâna trecută că China se confruntă cu peste un milion de infecţii şi 5.000 de decese pe zi.

După ce cazurile de Covid au doborât recordurile zilnice la sfârşitul lunii noiembrie, NHC a încetat luna aceasta să mai raporteze infecţii asimptomatice, ceea ce a făcut mai dificilă urmărirea cazurilor.

Cifrele oficiale din China au devenit un ghid nesigur, deoarece se făceau mai puţine teste în toată ţara, în timp ce China a fost acuzată deseori că a minimalizat infecţiile şi decesele.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a primit date din China cu privire la noile spitalizări legate de Covid de când Beijingul şi-a relaxat restricţiile. Organizaţia spune că lipsa de date s-ar putea datora faptului că autorităţile se străduiesc să calculeze cazurile în cea mai populată ţară din lume.

Mai multe rapoarte din ultimele zile au prognozat până la două milioane de decese cu Covid-19 pe măsură ce virusul se răspândeşte în zonele rurale ale ţării, ameninţând să lovească populaţia în vârstă şi pe cei nevaccinati.

Sistemul de sănătate al ţării a fost supus unei presiuni enorme, angajaţii fiind rugaţi să lucreze chiar şi în timp ce sunt bolnavi, iar lucrători medicali pensionari din comunităţile rurale au fost reangajaţi pentru a ajuta, potrivit presei de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
Fenomenul neobișnuit într-o țară din Est: Pământul înghite jumătate din orașe dintr-un motiv banal VIDEO
O echipă de oameni de știință care a făcut un amplu studiu publicat în revista Science din 18 aprilie 2024, a descoperit un fenomen alarmant neobișnuit care se produce într-un stat foarte...
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Formula 1 s-a întors în China. Surpriză în calificările pentru proba de sprint
Pilotul britanic Lando Norris (McLaren) va pleca din pole position în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, programată sâmbătă pe circuitul de la Shanghai....
#Covid 19, #China, #cazuri covid , #China