Scandal diplomatic - Costica Canacheu: Vizita in Taiwan a fost de documentare (Video)

Joi, 08 August 2013, ora 19:36
3445 citiri
Scandal diplomatic - Costica Canacheu: Vizita in Taiwan a fost de documentare (Video)

Deputatul PDL Costica Canacheu a declarat, joi, ca a fost in perioada 1-6 august in Taiwan, impreuna cu deputatii Remus Cernea, Ovidiu Iane si Ninel Teia, intr-o vizita de documentare, si nu oficiala, motiv pentru care nu au solicitat mandat din partea Camerei Deputatilor.

Canacheu a declarat ca vizita a fost facuta la invitatia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-a intalnit la Bucuresti, iar cheltuielile au fost suportate de partea taiwaneza.

"Nu am solicitat mandat din partea Camerei Deputatilor pentru ca nu era o vizita in cadru parlamentar. (...) Vizita a fost facuta la invitatia reprezentantului economic al Taiwanului la Bratislava, pe care l-am intalnit si la Bucuresti. In urma mai multor discutii a rezultat ca ar fi oportuna o deplasare pentru a intelege mai bine realitatile, situatia Taiwanului dupa acordul semnat in 2010 intre Republica Populara Chineza si Taiwan. Am fost patru parlamentari care am avut discutii si la Bucuresti, si in Taiwan", a precizat Canacheu.

Scandal diplomatic: Doi dintre deputatii care au vizitat Taiwanul se apara incurcandu-se in explicatii

El a spus ca, in Taiwan, parlamentarii romani au avut intalniri cu vicepresedintele Camerei Deputatilor, cu viceministrii de la Economie, Externe, Transport, Comunicatii si Turism, au vizitat un parc tehnologic si au avut intalniri cu oameni de afaceri.

"A fost o vizita de documentare, nu oficiala", a mai spus Canacheu aratand ca in Romania Taiwanul dezvolta un proiect de investitii cu participarea BERD la Buzau, rspectiv cea mai mare intreprindere de reciclare a deseurilor din Europa.

El a mai spus ca inaintea delegatiei romane au mai fost in Taiwan delegatii din toata lumea, din Parlamentul European, Grupul de prietenie din Congresul american, din Polonia, Slovacia, Ungaria.

Scandal diplomatic din cauza a patru deputati. MAE ii retrage lui Cernea pasaportul de serviciu

Ministerul roman de Externe dezavueaza vizita unor reprezentanti ai statului roman, inclusiv parlamentari, in zone precum Taiwan si precizeaza ca a retras pasaportul de serviciu al unuia dintre participantii la deplasarea in aceasta zona.

MAE mentioneaza ca, potrivit legii, deplasarile in nume personal sau informale nu pot fi efectuate utilizand documente de calatorie emise de statul roman, atestand calitati oficiale, precum pasaportul diplomatic sau de serviciu.

MAE a retras pasaportul de serviciu al deputatului Remus Cernea, deoarece acesta nu mai avea dreptul sa il utilizeze dupa ce a parasit postul de consilier al primului-ministru.

Patru deputati - Remus Cernea, social-democratii Ninel Peia si Ovidiu Iane si democrat-liberalul Costica Canacheu - au fost zilele acestea intr-o vizita in Taiwan. Deputatul Remus Cernea a postat pe contul sau de Facebook mai multe fotografii din Taiwan, in unele dintre acestea aparand si colegii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Costica Canacheu vizita Taiwan, #Canacheu vizita Taiwan documentare, #deputati scandal vizita Taiwan , #stiri Costica Canacheu