Interlop din Chiajna, reținut de poliție pentru o infracțiune rutieră. De ce le-a spus Costel Litrașu agenților că a condus ATV-ul finului

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 17:35 5026 citiri
Costel Litrașu, cercetat de poliție FOTO: Facebook/ Costy Litrașu

Costel Raiciu, zis Costel Litrașu, un cunoscut interlop din localitatea Chiajna, județul Ilfov, a fost reținut de poliție după un incident în trafic. Apoi, magistrații au decis ca în următoarele două luni să fie plasat sub control judiciar.

El le-ar fi spus agenților rutieri că ar fi condus un ATV, deși cel care-l manevra era un fin de-al său.

”La data de 4 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au dispus de reținerea pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 33 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă.

În fapt, la data de 30 iunie a.c., bărbatul respectiv, ar fi indus în eroare organele judiciare, afirmând agenților constatatori faptul că a condus un ATV pe DNCB din Chiajna, în condițiile în care, din probatoriul administrat a rezultat că vehiculul a fost condus de alt bărbat, care nu deținea permis de conducere, iar ulterior, fiind audiat în calitate de martor în respectiva cauză penală, bărbatul ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu fapte esențiale, în scopul de a induce în eroare organele judiciare, precum și în scopul de a-l scăpa pe celălalt bărbat de o eventuală răspundere penală.

Bărbatul a fost prezentat la data de 5 iulie a.c., procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea infractorului și mărturie mincinoasă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului e pe lângă Judecătoria Buftea”, a transmis IPJ Ilfov.

Cine este Costel Litrașu

În anul 2020, Costel Litrașu a fost acuzat de tentativă de omor, după ce a participat la o răfuială între două grupări rivale, pe o stradă din Chiajna. Atunci a fost atacat fratele Alinei Pană, multiplă campioană la culturism și Liviu Iordan, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi locali.

Ulterior, Costel Litrașu s-a predat poliției.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News