Ministrul Mediului, despre insula Belina: Va fi daramat ce e ilegal si nu corespunde legislatiei de mediu

Duminica, 24 Mai 2020, ora 12:24
6066 citiri
Ministrul Mediului, despre insula Belina: Va fi daramat ce e ilegal si nu corespunde legislatiei de mediu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat ca toate constructiile de pe insula Belina care sunt ilegale si nu corespund legislatiilor de mediu in vigoare vor fi daramate. Insula Belina si Bratul Pavel s-au intors in administrarea statului, saptamana aceasta, preluarea urmand sa se faca fara contractele cu Tel Drum.

"In momentul de fata trebuie sa vedem care sunt pasii dupa semnarea acestui proces verbal de preluare. Va trebui sa inaintam catre OCPI Teleorman solicitarea de inregistrare si respectiv a dreptului de administrate pentru Agentia Nationala Apele Romane.

De asemenea va fi necesar sa promovam o acerere de radiere a tuturor mentiunilor privind contractele de inchiriere inaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum si toti ceilalti apropiati ai lui Liviu Dragnea", a declarat Costele Alexe, la Digi 24.

Acesta a spus ca acum sunt doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparatii curente, intretinerea lucrarilor hidrotehnice si asigurarea integritatii constructiilor.

"Vor trebui depuse diligente pentru expertizarea constructiilor ilegale in vederea, fie a obtinerii autorizarii acestora sau a inlaturarii lor in cazul in care normele incidente nu permit autorizarea.

(...) In urma discutiilor cu premierul Orban, ANAR (Administratia Nationala Apele Romane - n.red.) va dispune fie la inchiriere, fie sa facem o Hotarare de Guvern prin care sa la schimbam statutul si sa aiba alta destinatie.

Luni voi ajunge in judetul Teleorman si voi face o vizita si la Belina. Tot ce este ilegal acolo si nu corespunde reglementarii si legislatiei de mediu in vigoare va fi daramat. Nu ne permitem ca in arii proteja sau pe bunurile ANAR sa avem astfel de constructii care sa nu aiba niciun fel de organizare care sa corespunda Ministerului Mediului Apelor si Padurilor", a mai declarat ministrul Mediului.

Belina, locul in care Dragnea se relaxa si isi aducea amicii pentru partide de pescuit

Modul in care au fost ridicate mai multe constructii pe insula Belina este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Turnu Magurele. Este vorba despre locul unde presedintele PSD, Liviu Dragnea, se relaxa si isi aducea amicii pentru partide de pescuit.

Mai multe imagini descarcate de pe aplicatia Google Earth sunt probe in Dosarul Belina, in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman si mai multi functionari.

Aceste imagini dezvaluie faptul ca acolo au fost ridicate mai multe constructii - vila, doua pontoane, foisor - destinitate relaxarii si pescuitului.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea ar fi fost principalul beneficiar al acestor amenajari, iar insula Belina era locul unde acesta venea alaturi de prieteni sau colegii de partid.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#constructii ilegale insula Belina, #insula Belina proprietatea statului , #ministrul Mediului