O nouă amânare privind achiziția corvetelor pentru Forțele Navale Române. Anunțul ministrului Apărării

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 19:04 3040 citiri
MApN a decis în 2019 că asocierea româno-franceză Naval Group - Șantierul Naval Constanța este câștigătoarea contractului FOTO Facebook / MApN

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat miercuri, 2 februarie, că se amână cu încă o lună achiziționarea celor patru corvete pentru Forțele Navale Române.

Potrivit ministrului, asocierea dintre constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval a cerut termen de gândire pentru a se decide dacă semnează sau nu contractul cu statul român.

”Asocierea dintre Naval Group și șantierul naval Constanța a mai cerut un termen pentru un răspuns final în jur de o lună de zile. Suntem interesați cu toții ca acest contract să se realizeze, este vorba despre înzestrarea importantă pentru Forțele Navale Române și evident că le dăm voie să negocieze în continuare”, a declarat Vasile Dîncu, la Europa FM.

Întrebat dacă statul român este dispus să renegocieze suma pe care o va plăti pe aceste coverte, ministrul Apărării a răspuns:

”În acest moment, statul român trebuie să respecte suma licitației pe care asocierea dintre Naval Group și Șantierul naval Constanța a câștigat licitația.”

Semnarea contractului pentru construirea a patru corvete și modernizarea altor două nave ale Armatei Române, în schimbul a 1,2 miliarde de euro, trenează de aproape trei ani, după alți trei ani de discuții eșuate, notează Gândul.

În 2019, MApN a decis că, în competiția cu Damen, asocierea româno-franceză Naval Group - Șantierul Naval Constanța este câștigătoare.

În cadrul unei vizite făcute recent la București, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a declarat că țara sa și ”industria sunt angajate să ajute forțele armate române în procesul de modernizare, în special în dosarul corvetelor.”

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News