Maia Sandu vrea confiscarea averilor ilicite. Patru foști deputați au fost reținuți pentru corupție

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 13:54 2355 citiri
Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova FOTO Hepta

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat într-o postare pe Facebook că a trimis în Parlament un proiect de lege ce are ca scop îmbunătăţirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupţie.

„Legea actuală conţine un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogăţit ilicit şi le dă posibilitatea să-şi păstreze averile. De facto, aceştia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terţe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună”, a subliniat ea.

„Eforturile de îmbunătăţire a normelor legislative pentru a combate corupţia vor continua”, a declarat preşedinta.

De asemenea, „vor continua şi eforturile de reformare a justiţiei pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toţi, fără excepţie”, a conchis Maia Sandu.

Patru foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită, reținuți 72 de ore

Patru foști deputați comuniști din cei 13 cercetați pentru îmbogățire ilicită au fost reținuți miercuri, 2 februarie, pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție la domiciliile lor, anunță cotidianul Ziarul de Gardă. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, ex-deputații Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi au fost reținuți pentru 72 de ore.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News