Medicii din Spitalul Județean Suceava fac scut în jurul șefei de la Oncologie: ”Nu a condiționat actul medical de primirea unor foloase”

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 14:28
4728 citiri
Medicii din Spitalul Județean Suceava fac scut în jurul șefei de la Oncologie: ”Nu a condiționat actul medical de primirea unor foloase”
Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici FOTO Facebook

Sindicatul Medicilor Suceava a reacționat public după ce șefa secției de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” a fost arestată preventiv pentru luare de mită.

Într-un comunicat postat pe Facebook, medicii subliniază că aceasta ”nu a condiționat actul medical.”

”Cap V, Secțiuna A, Art 74, teza a 2-a din codul deontologic, nu poate fi mai presus decât ceea ce cu toții iubim: DREPTATEA!

Am citit cu toții ceea ce a apărut în spațiul public. În calitate de președinte de sindicat al medicilor din Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, după discuțiile avute cu colegii noștri medici, în nume colectiv blamăm condiționarea actului medical și solicităm tragerea la răspundere a oricărui confrate în condiția în care va fi găsit vinovat pentru această faptă!

În legătură cu subiectul generat de activitatea colegei noastre Anca Dumitrovici Ababneh, în urma discuțiilor purtate cu avocatul sindicatului nostru, domnul Avocat - Traian Andronachi, care a analizat referatul organului de urmărire penală, se reliefează fără putință de tăgadă că, în niciuna din cele 64 de ”acte materiale”, colega noastră nu a condiționat desfășurarea activității medicale de primirea unor foloase! Acest aspect este clar specificat în documentele oficiale cu care a fost sesizată instanța prin referat”, se arată în comunicat.

Medicii fac apel ca, înainte de ”a arunca cu piatra”, oamenii să aștepte decizia instanței.

”Raportat însă la datele apărute și exploatate în spațiul media, conform punctului de vedere juridic al avocatului nostru, "datele concrete ale speței nu conturează infracțiunea de luare de mită" în niciunul din cele 64 de acte materiale cu care a fost sesizată instanța. Este evident că ne dorim cu toții o Românie corectă și dreaptă. Exact în spiritul dreptății și al corectitudinii așteptăm soluția judecătorilor înainte de a "arunca cu piatra."

La fel ca dumneavoastră, avem încredere în justiție. Această afirmație o susținem toți medicii sindicatului nostru, după minim 23 de ani de școală (12 clase, 6 de facultate, 5 de rezidențiat) și la 32 de ani de la revoluție. Justiția e singura și ultima instituție în care și noi, la fel ca dumneavoastră, ne punem nădejdea. Să fie dreptate! Fiat justiția pereat mundi, Fiat justiția ruat caelum!”, se mai arată în comunicat.

Comunicatul este semnat de președintele Sindicatului Medicilor din Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medic Andrei Cristof.

Şefa Secţiei de Oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile vineri, 20 ianuarie, după ce a fost prinsă în flagrant când lua mită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto
Polițist condamnat pentru corupție. Câți bani lua pentru promovarea ”traseului” la examenul auto
Un poliţist din judeţul Tulcea a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi pretins bani de la mai multe...
#coruptie spitale, #sefa sectie oncologie, #suceava, #arestata, #luare de mita , #coruptie