Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

România, trasă de urechi de SUA: ”Îndemnăm Guvernul să continue să combată corupţia”

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 20:51
3544 citiri
România, trasă de urechi de SUA: ”Îndemnăm Guvernul să continue să combată corupţia”
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz FOTO Facebook / US Embassy Bucharest

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, a declarat joi, 27 octombrie, că Guvernul României trebuie să continue lupta împotriva corupției pentru ”a îmbunătăţi” mediul general de afaceri şi ”a-şi consolida” poziţia în rândul statelor UE care încearcă să atragă investitori americani.

”Îndemnăm Guvernul României să continue să combată corupţia, să organizeze consultări cu părţile implicate şi să desfăşoare consecvent evaluări ale impactului înainte de adoptarea legislaţiei, pentru a îmbunătăţi mediul general de afaceri şi a-şi consolida poziţia în rândul statelor UE care încearcă să atragă investitori americani”, a transmis David Muniz la Forumul Investitorilor Străini organizat de Business Review, potrivit site-ului misiunii SUA în România.

Potrivit oficialului american, ”România îmbină în mod fericit energia nucleară, hidroelectrică, petrolul, gazele naturale, energia eoliană şi multe alte resurse”. Cu toate acestea, a adăugat David Muniz, ”Raportul de ţară al Comisiei Europene din anul 2020 cu privire la România a menţionat instabilitatea legislativă persistentă, procesul decizional imprevizibil, capacitatea instituţională redusă şi corupţia drept factori care erodează încrederea investitorilor”.

”Companiile americane repetă aceste îngrijorări şi menţionează şi deficitul de infrastructură energetică şi de transporturi care reduc eficienţa operaţiunilor şi cresc costurile”, a menţionat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

SUA apreciază candidatura României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a completat Muniz. ”În calitate de partener apropiat şi prieten, SUA vor susţine eforturile României de a ajunge să aibă climatul de investiţii şi statul de drept la standardele cerute în cursa de a deveni membră a OCDE”, a afirmat el.

David Muniz a vorbit şi despre cooperarea româno-americană în domeniul militar. ”Colaborarea cu România şi cu aliaţii noştri din NATO îmi dă speranţe, deoarece am făcut faţă provocărilor majore pe care le-a adus invazia Rusiei din Ucraina asupra securităţii şi bunăstării de pe continent. Când mă uit la dumneavoastră, văd aliaţi şi parteneri”, a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
#coruptie Romania, #david muniz, #combatere coruptie, #investitori, #Guvernul Romaniei , #stiri politice