Cum să alegem pavilionul de grădină?

Advertorial
Vineri, 27 Mai 2022, ora 18:48
4381 citiri
Cum să alegem pavilionul de grădină?
FOOT: expodom.ro

În ultimii ani, pavilioanele de grădină au devenit populare datorită versatilității lor: pot fi utilizate atât la organizarea petrecerii de familie, deasupra piscinei copiilor, cât și pentru depozitarea temporală a uneltelor de grădină sau a lemnelui de foc.

La alegerea pavilionului de grădină, o primă decizie ce trebuie luată, se referă la structura acestuia.

Structura clasică care se realizează prin îmbinarea țevilor tubulare, are avantajul, că poate fi realizată de către un meșter local priceput și este menită să dureze mult. Sunt grele, robuste, instalarea lor necesită ore întregi, în schimb pot fi folosite chiar și de către două generații.

Popularitatea corturilor de grădină a crescut odată cu apariția structurii pliabile tip acordeon. Aceste structuri au avantajul că spre deosebire de structurile clasice, se montează în doar câteva minute, demontarea lor fiind la fel de ușoară. Pot fi pliate, astfel lungimea lor se reduce la aproximativ 1,5m – putând fi transportate cu ușurință chiar și cu mașină personală. Pentru depozitare nu sunt necesare condiții speciale: pot fi depozitate în garaj, pivniță, pe terasă. Este important însă ca locul de depozitarea să fie uscat pentru a preveni formarea mucegaiului pe prelate.

Materialul din care este realizat structura este de preferat să fie din oțel sau aluminiu. Corturile cu structură din oțel sunt cele mai populare datorită prețului relativ scăzut, suprafața lor este tratată anticoroziv pentru a preveni ruginirea, iar un oțel de calitate rezistă bine și la intemperii. Structura pliabilă din aluminiu este mai scumpă, însă este mai estetică, mai ușoară și fără riscul de a se rugini.

Diametrul stâlpilor de susținere este bine să nu fie mai mic de 3cm. Un diametru mai mare, respectiv de 4-5cm, oferă o stabilitate și durabilitate și mai mare, pe de altă parte crește greutatea cortului, ceea ce în unele situații poate fi dezavantaj.

La alegerea structurii, trebuie să urmăriți îndeplinirea a două criterii esențiale: manevrabilitatea și rezistența la vânt și la manipulări repetate. Structurile din profil hexagonal de aluminiu au fost special concepute pentru a oferi stabilitate și durabilitate maximă la o greutate cât mai redusă.

La alegerea cortului trebuie luată decizie și privind prelatele: acoperișul și pereții laterali. Este important, să vă asigurați, că prelata de acoperiș este impermeabilă și are densitatea adecvată. Dacă doriți să folosiți un pavilion pliabil în funcție de vreme și natura evenimentului atât complet închis, cât și fără prelate, sau cu doar 1-3 pereți laterali, este de preferat, ca prelatele laterale să fie detașabile.

Prețul cortului este un criteriu important, dar nu trebuie să fie singurul: la calculul prețului total al achiziției trebuie avut în vedere și costul de înlocuire. Aceasta este în funcție de durata de utilizare și accesibilitatea pieselor de schimb. Un cort ieftin, care însă nu poate fi reparat, ci trebuie înlocuit complet, în 3 ani poate să coste mai mult, decât un cort mai rezistent, la care elementele sunt înlocuibile iar piesele de schimb sunt accesibile.

Dimensiunea cortului este un ultim criteriu, deloc neglijabil, având în vedere că influențează semnificativ prețul. Vestea bună referitor la alegerea dimensiunii este că corturile pot fi conectate împreună, la unul de 3x3m de exemplu ulterior poate fi conectat un alt cort de aceleași dimensiuni, sau chiar mai mare.

Decizia de a achizițioana cortul pliabil este excelentă, oricare ar fi scopul utilizării acestuia: pentru grădină, pentru târg, pentru expoziție, pavilion pentru evenimente festive. Odată cumpărat, o să folosiți cortul în nenumărate situații la care nici nu v-ați gândi la achiziționare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#cort, #alegere cort, #pavilion gradina , #stiri life style