Cinci animale de la o grădină zoologică din Africa de Sud, depistate cu COVID. De unde ar fi luat virusul

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 10:07 1640 citiri
Cinci feline mari (două pume şi trei lei) au fost depistate cu coronavirus FOTO Pixabay

Cinci feline mari (două pume şi trei lei) dintr-o grădină zoologică din Africa de Sud au fost infectate cu coronavirus, virusul fiind probabil transmis de membrii asimptomatici ai personalului, potrivit unui studiu publicat marţi, relatează AFP.

Transmiterea virusului de la om la animale "prezintă un risc pentru felinele mari aflate în captivitate", a avertizat această cercetare realizată de Universitatea din Pretoria.

Testele PCR au arătat că felinele au rămas pozitive timp de până la şapte săptămâni după ce au fost infectate, ceea ce sugerează că animalele ar putea fi afectate de "o formă mai severă a bolii", se arată în studiu.

Cercetarea a fost lansată după ce trei lei africani au fost testaţi pozitivi pentru coronavirus anul trecut. Aceştia au prezentat simptome similare cu cele ale oamenilor: dificultăţi respiratorii, rinoree şi tuse. O leoaică a făcut pneumonie.

Cinci angajaţi ai grădinii zoologice care au intrat în contact cu animalele au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, ceea ce sugerează că originea infecţiei a fost una umană.

Secvenţierea testelor a stabilit că era vorba de varianta Delta, la acel moment dominantă în Africa de Sud.

Cu un an mai devreme, două pume care prezentau simptome de anorexie şi sufereau de diaree şi de rinoree au fost, de asemenea, testate pozitiv pentru COVID-19.

Acestea s-au vindecat după trei săptămâni. În cazul lor, nu s-a putut determina nici sursa de contaminare, nici varianta de coronavirus cu care fuseseră infectate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News