Descoperire istorică în Japonia. Pastila care care ar putea elimina complet coronavirusul

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 21:01 4975 citiri
Directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an FOTO Pexels

Producătorul japonez de medicamente Shinogi Co Ltd a demonstrat că elimină rapid virusul care provoacă COVID-19, potrivit unor noi date, relatează Reuters.

Pastila, S-217622, „a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecțios SARS-CoV-2”, a precizat Shionogi într-un comunicat, citând rezultatele fazei 2b din studiul clinic de fază II/III al medicamentului.

În prezent pilula este evaluată de autoritățile de reglementare japoneze, în timp ce compania afirmă că vrea să o comercializeze la nivel global.

În urmă cu o lună, producătorul afirma că va lansa un studiu global de fază III pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an.

Acţiunile Shionogi au avut o evoluţie sinuoasă în urma speculaţiilor privind succesul tratamentului. Acţiunile au urcat vineri, după un raport potrivit căruia guvernul american negociază achiziţionarea de rezerve de medicamente, mai notează sursa citată de Mediafax.

Pe 13 aprilie, acţiunile au scăzut cu până la 16% în urma unor rapoarte conform cărora medicamentul ar putea prezenta riscuri pentru sarcini, pe baza datelor preclinice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News