Vadim Tudor: Traian Basescu si-a facut harakiri in direct pe 6 mai

Joi, 20 Mai 2010, ora 11:53
6209 citiri
Vadim Tudor: Traian Basescu si-a facut harakiri in direct pe 6 mai
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor sustine ca nu exista niciun fel de criza mondiala ci mai degraba o "criza balcanica" si ca presedintele Traian Basescu "e disparut", a "scapat situatia din mana" si "trebuie sa isi dea demisia sau sa fie suspendat de Parlament".

"In Europa nu e niciun fel de criza", a declarat Corneliu Vadim Tudor la Realitatea TV, precizand ca el nu a fost in aceasta perioada in tara, ci la Paris, Bruxelles, Strasbourg.

"Aici viata merge inainte, restaurantele sunt arhipline, parcurile, muzeele sunt pline de turisti. E criza numai la noi la bulgari si la greci. De ce ? Pentru ca s-a furat ingrozitor de mult(...)Se poate vorbi de o criza balcanica, dar nu mondiala", a mai declarat liderul PRM, subliniind ca acesta este "pretul pacii de 65 de ani in Europa" si ca situatia este explicabila "pana la un punct".

Intrebat cum se vede din Parlamentul European situatia de la Bucuresti, europarlamentarul roman a spus foarte clar: "s-a vazut exact ceea ce era de vazut, ca situatia a depasit linia rosie".

"Traian Basescu e disparut, poate nu stiti ce face el la vila Lac 2. Cand o sa vin in tara o sa va spun. A scapat situatia de sub control, nu are solutii, nu are echipa. Singura solutie este sa isi dea demisia sau sa fie suspendat de Parlament", a mai spus liderul PRM.

Hasotti: La 3 ani de la suspendarea lui Basescu, romanii vad ca am avut dreptate

Acesta s-a aratat impresionat de "formele macabre" la care s-a ajuns in cadrul protestelor sociale "cu sicrie si cruci" si a intrebat retoric de ce se cramponeaza de putere seful statului.

"A stat 6 ani pe un fotoliu care nu i se cuvenea, a facut de ras fotoliul lui Alexandru Ioan Cuza", a mai subliniat liderul PRM, precizand ca deocamdata partidul sau nu s-a implicat in protestele de strada chiar daca are capacitatea dovedita de a organiza mitinguri, pentru ca "este vremea sindicatelor", care trebuie sa demonstreze ca "nu sunt vanduti, ca averile din declaratiile de avere sunt castigate, nu sunt 'mosteniri' de jumatate de miliard de euro".

Vadim: Mii de agenti secreti au fost in Piata Victoriei, la mitingul de miercuri

La fel de critic s-a aratat Vadim Tudor si cu Parlamentul, care, in opinia sa, "decat sa functioneze asa, impotriva poporului roman, mai bine sa nu mai functioneze deloc".

"Cand l-am vazut pe un senator PNL uitandu-se la filme porno pe laptop a cazut cerul pe mine. In noul Parlament reformat nu mai sunt marele istoric Gheorghe Buzatu, Gheorghe Funar, chiar si Irina Loghin sau Mitzura Arghezi(...). Au fost scosi pentru ca deranjau foarte tare, nu ii lasau sa fure, sa ii dea aurul de la Rosia Montana lui Soros", a mai reamintit liderul PRM absenta partidului sau din Parlament in urma alegerilor uninominale din 2008.

Corneliu Vadim Tudor nu s-a ferit sa il acuze pe seful statului ca "pe 6 mai si-a facut harakiri in direct", atunci cand a anuntat masurile anticriza, si, mai mult, a facut o legatura cu votul din Parlamentul European dat impotriva exploatarilor pe baza de cianuri.

"A asteptat votul de la Bruxelles, a vazut ca nu a mai putut sa ii dea aurul lui Soros(...) si in cinismul lui fara precedent in istoria Romaniei, a decis sa ia de la gura saracilor", a mai acuzat Vadim Tudor, amenintandu-l pe seful statului: "Exista o singura rezolvare: sa plece Traian Basescu atat timp cat mai poate sa plece pe picioarele lui".

In acelasi timp, liderul PRM a dezvaluit ca presedintele ar fi avut "o celula de criza in noaptea de marti spre miercuri cu Vasile Blaga si Florin Coldea (n.red: prim-adjunct al SRI), si i-a dat ordin lui Vasile Blaga sa mobilizeze politistii si agentii secreti pentru miercuri. Erau cu miile in Piata Victoriei, pentru diversiuni si evaluarea starii de spirit. I-a cerut lui Blaga sa verifice toate intrarile in Capitala si cand i-a spus ca e foarte greu, l-a injurat in stilul lui marinaresc si i-a spus: 'incepi sa nu mai fii vandabil'".

Vadim Tudor a precizat a a aflat toate aceste informatii de la un martor ocular.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Corneliu Vadim Tudor, #proteste Piata Victoriei, #Vadim Basescu suspendare , #PRM