Vadim Tudor, acuzat de un fost angajat ca i-a falsificat semnatura pentru a-i incasa salariul

Luni, 04 Iulie 2011, ora 16:06
3402 citiri
Vadim Tudor, acuzat de un fost angajat ca i-a falsificat semnatura pentru a-i incasa salariul
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost dat in judecata pentru fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals de un consilier de-al sau care sustine ca presedintele PRM i-a falsificat semnatura pe mai multe contracte de munca, dar si pe statele de plata, insusindu-si astfel veniturile lunare ce i se cuveneau, suma totala fiind de aproximativ 40.000 de euro.

Cezar Catalin Marin a spus ca in momentul in care a ocupat functia de asistent local in cadrul Cabinetului de europarlamentar nu l-a presat cu semnarea contractului de munca, pe Corneliu Vadim Tudor, iar cand era vorba sa isi primeasca banii pentru munca pe care a facut-o presedintele PRM l-a amanat, solicitandu-i intelgere pe motiv ca partidul trece printr-o situatie financiara dificila, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Surpriza neplacuta am avut-o luna trecuta cand, solicitand documentele necesare contractarii unui credit de nevoi personale, am primit patru contracte individuale de munca si fisele fiscale pentru 2009 si 2010, unde semnatura mea era falsificata. Din cele doua fise fiscale reiese ca am incasat salariul aferent functiei mele, din august 2009 pana in iunie 2011, mai putin in decembrie 2009 si septembrie 2010, ca urmare a desfacerii contractului individual de munca - suma totala, de aproximativ 40.000 euro, reprezentand salariul cuvenit in perioada 1 august 2009 - iunie 2011, in mod clar a fost incasata de europarlamentarul Vadim Tudor, neajungand in posesia mea", povesteste acesta.

Cezar Catalin Marin mai sustine ca de la data angajarii sale a fost nevoit sa fac opt deplasari la Strasbourg, Bruxelles si Paris, ca urmare a solicitarilor venite din partea lui Vadim Tudor, toate cheltuielile acestor calatorii fiind suportate din buzunarul propriu.

"Realizand falsul grosolan pe care l-a facut in acte Vadim Tudor, prin falsificarea semnaturii mele nu numai pe contractele de munca, dar si pe statele de plata, insusindu-si astfel si veniturile lunare ce mi se cuveneau, mi-am depus demisia fara preaviz in data de 28 iunie 2011 si l-am notificat pentru neplata drepturilor salariale", se mai arata in comunicat.

FOstul angajat al lui Vadim Tudor anunta ca a informat si Directia Generala Finante, Drepturile Financiare si sociale ale deputatilor, Unitatea de asistenta parlamentara si cheltuieli generale ale deputatilor din cadrul Parlamentului European, careia i-a solicitat documentele in baza carora europarlamentarul a facut dovada angajarii sale in functia de asistent local si desfacerea contractului de munca pentru lunile decembrie 2009, septembrie 2010.

"In data de 1 iulie am depus si plangere penala catre Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals", se mai arata in comunicat.

I.U.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Corneliu Vadim TUdor acuzat, #acuzat furt salariu angajat , #PRM