Vadim Tudor a ridicat cinci exceptii in procesul privind evacuarea sediului PRM

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 19:33
1996 citiri
Vadim Tudor a ridicat cinci exceptii in procesul privind evacuarea sediului PRM
Foto: stiri.com.ro

Magistratii instantei supreme au ramas in pronuntare, joi, in legatura cu cinci exceptii privind nelegalitatea actului de sesizare a instantei, formulate in procesul presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, trimis in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, ultraj si tulburarea ordinii publice, in legatura cu scandalul provocat, pe 4 ianuarie, la evacuarea sediului PRM.

Avocatul presedintelui PRM, Mariana Stefan, a cerut restituirea dosarului la Parchet in vederea refacerii rechizitoriului si a invocat cinci exceptii pentru care acest lucru ar trebui decis de magistratii Inaltei Curti. Acestia au acordat termen pentru 24 octombrie in vederea pronuntarii pe aceste exceptii si au stabilit data de 28 octombrie pentru urmatorul termen al procesului.

Printre neregularitatile actului de sesizare, Mariana Stefan a amintit faptul ca rechizitoriul cuprinde mentionarea ca parte civila a executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc, desi aceasta nu s-a constituit parte civila, dand declaratie in acest sens.

De asemenea, aparatorul lui Vadim Tudor mai spune ca rechizitoriul a fost intocmit de procurorul Daniela Anton, desi urmarirea penala s-a efectuat de catre procurorul sef Marius Iacob, iar in acest caz verificarea rechizitoriului trebuia facuta de procurorul general Laura Codruta Kovesi.

Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata de procurori dupa ce un executor judecatoresc a sosit, pe 4 ianuarie, la sediul PRM din str. Emile Zola din Capitala, insotit de politisti, pentru a evacua sediul partidului in urma unei noi somatii emise pe baza unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1.

Incercarea de evacuare s-a soldat cu un scandal, Vadim Tudor, impreuna cu mai multi membri ai PRM, opunandu-se actiunii executorului judecatoresc.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc si smulgerea din mana acesteia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.

De asemenea, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu.

In plus, presedintele PRM l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie, care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

"Pe durata actului de executare, inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii, a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si a produs scandal public", mai sustin procurorii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vadim tudor evacuare prm, #dosar Parchet, #Vadim Tudor acuzat , #PRM