Vadim si Negoita si-au dat mana pentru a-i trimite acasa pe Basescu si ai lui

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 19:56
6019 citiri
Vadim si Negoita si-au dat mana pentru a-i trimite acasa pe Basescu si ai lui
Foto: Gandul

Partidul Social Democrat (PSD) si Partidul Romania Mare (PRM) au semnat, sambata, protocolul de colaborare la nivelul judetului Ilfov.

Documentul a fost semnat de liderul PSD Ilfov, Robert Negoita, vicepresedinte al formatiunii social-democrate si de presedintele interimar al PRM Ilfov si vicepresedintele partidului, Marius Marinescu.

Potrivit protocolului, prezentat de vicepresedintele PRM Codrin Stefanescu, organizatiile PSD si PRM din judetul Ilfov se vor sprijini reciproc la alegerile locale, la cele pentru Parlamentul Romaniei, Parlamentul European, precum si la alegerile prezidentiale. Protocolul este valabil pana la 31 decembrie 2019, cu posibilitatea de prelungire cu acordul partilor.

La capitolul obiective, protocolul prevede ca "noua alianta PSD si PRM din cadrul Consiliului Judetean Ilfov si din cadrul tuturor consiliilor locale va actiona impotriva abuzurilor si sistemului de interese creat de consilierii judeteni si locali ai PD-L".

De asemenea, organizatiile din Ilfov ale celor doua partide vor conlucra in vederea stoparii taierii de paduri din judet, a anchetarii tuturor retrocedarilor "abuzive", a atragerii de investitii care sa genereze peste 100.000 de locuri de munca prin construirea liniei de metrou care sa lege Capitala de Aeroportul International "Henri Coanda", dar si pentru finalizarea Canalului Dunare Bucuresti, cu port in localitatea 1 Decembrie.

Protocolul mai prevede, la capitolul obiective, ecologizarea tuturor gropilor de gunoi care prezinta un pericol, finalizarea pasajelor la nivelul cu calea ferata, inchiderea fabricii Protan, stoparea aprobarii planurilor urbanistice zonale, dar si masuri de protectie sociala.

Liderul PSD Ilfov, Robert Negoita, vicepresedintele al partidului, a declarat, cu acest prilej, ca cele doua organizatii ale PSD si PRM din Ilfov au ca obiective principale "trimiterea acasa" a presedintelui Traian Basescu si a PD-L, dar si dezvoltarea judetului, incercarea de a elimina "mafia" din judet si de a rezolva atat problemele economice, cat si solutionarea problemelor ecologice din judet.

"Judetul Ilfov are multe paduri care sunt amenintate de mafia imobiliara, are multe gropi de gunoi, care risca sa imbolnaveasca populatia daca nu sunt gestionate corect, dar si alte obiective si institutii care polueaza enorm. E nevoie mai mult ca oricand sa vorbim mai putin si sa facem mai mult", a spus Negoita.

Pana in Anul Nou, un nou presedinte, un nou Guvern, un nou Parlament

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a salutat deschiderea filialei PSD Ilfov pentru acest fel de colaborare si a precizat ca protocolul semnat sambata intre cele doua formatiuni, "singurele de centru-stanga din Romania", este al cincilea de acest gen dupa cele parafate in Bucuresti si in judetele Calarasi, Hunedoara si Gorj.

"Opozitia politica trebuie sa se inchege, sa se coaguleze. Noi nu am avut absolut nimic impotriva, nici macar verbal, cu privire la protocolul pe care l-au semnat PSD si PNL-PC. Este bine ce s-a intamplat, dar mai suntem si noi pe arena de joc, poate mai putin noi, dar electoratul nationalist, care cel putin in Romania are mai mult de 15% si este un nucleu dur, el nu pleaca precum fulgul pe apa, de la o alegere la alta, stanga-dreapta, cum bate vantul", a spus presedintele PRM.

Corneliu Vadim Tudor a adaugat ca saptamana viitoare se va deplasa in 5-6 judete din Moldova, unde vor mai fi semnate alte protocoale de colaborare cu filialele PSD.

"Anul nou ne va apuca la Palatul Cotroceni cu o alta formula si nu numai la Palatul Cotroceni, ci si in Parlament, pentru ca noi nutrim speranta ca se vor face alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate", a mai spus presedintele PRM.

"Razboi hoardei lui Basescu"

La randul sau, liderul interimar al PRM Ilfov, Marius Marinescu, vicepresedintele formatiunii, a declarat ca "singura solutie de salvare a Romaniei este un Guvern format intre Uniunea Social Liberala si PRM".

"Declaram astazi razboi hoardei Basescu si in judetul Ilfov. Trebuie sa luptam pentru a apara fiecare sat, fiecare comuna, fiecare oras, pana la victoria finala, sa redam Ilfovul ilfovenilor si Romania romanilor", a spus Marinescu.

Pe de alta parte, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a prezentat presei un document pe care l-a numit "adevarata suveica a impartirii prazii pe vami" si a afirmat ca aceast document este realizat de oamenii sai, "cu ajutorul celor din Ministerul Administratiei si Internelor si din vami".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Robert Negoita Vadim Tudor, #alianta PSD PRM Ilfov, #Vadim Basescu , #PRM