Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vadim risca trei ani de inchisoare

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 08:47
3261 citiri
Vadim risca trei ani de inchisoare
Foto: gingalatera.wordpress.com

Presedintele PRM risca trei ani de inchisoare pentru acuzatiile de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au autosesizat, dupa incidentele petrecute marti, cand mai multi politisti de la Sectia 1 Politie si executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc au fost bruscati si li s-au adresat injurii de catre Corneliu Vadim Tudor, cu prilejul evacuarii silite din sediul PRM, scrie Romania Libera.

"Sesizarea din oficiu a avut loc in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de catre politistii din cadrul Sectiei 1 de Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata la data de 4 ianuarie 2011 de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare, rapoarte inaintate institutiei noastre de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Vadim, urmarit penal - Vezi ce acuzatii ii aduc procurorii (Video)

Procurorii sustin ca "din continutul rapoartelor a rezultat ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus-mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor sus-mentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti".

Incadrarea lui Vadim Tudor poate fi de maximum trei ani, potrivit unui profesor de Drept Penal.

"Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani. (...)

Acum, depinde cum vor interpreta procurorii. Daca vor considera ca politistii si executorul judecatoresc au fost loviti sau au suferit alte acte de violenta, atunci pedeapsa maxima urca la 3 ani. Totul depinde de procurori", a explicat pentru Romania Libera profesorul de Drept Penal, care doreste insa sa-i fie protejata identitatea", a explicat profesorul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vadim tudor scandal, #Vadim urmarit penal, #vadim inchisoare , #PRM