Vadim, dupa canonizare: Au fost mai multi securisti de ai lui Basescu aici decat preoti

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 19:10
4698 citiri
Vadim, dupa canonizare: Au fost mai multi securisti de ai lui Basescu aici decat preoti
Foto: emm.ro

Presedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor i-a reprosat sambata, Mitropolitului Ardealului, dupa slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Saguna, ca l-a lasat pe presedintele Traian Basescu sa vorbeasca din Catedrala Ortodoxa, chiar la sfarsitul slujbei oficiate de un sobor de preoti romani si greci, in fruntea carora a fost PF Parinte Daniel.

C.V.Tudor s-a aratat vizibil iritat la iesirea din biserica, de discursul presedintelui Basescu.

"I-am zis si lui Laurentiu (Mitropolitul Ardealului n.r.), sa nu va mai vad in fata ochilor! Compromiteti Biserica Ortodoxa Romana, o puneti la picioarele cuiva care inchide scolile lui Andrei Saguna. Basescu inchide scoli, omoara oameni si vorbeste in biserica crestina", a declarat C.V.Tudor.

Acesta acuza conducerea Bisericii Ortodoxe Romane ca l-a ajutat sambata, pe presedintele Traian Basescu sa isi faca imagine, prin faptul ca seful statului a luat cuvantul in biserica, prilej cu care l-a omagiat pe Mitropolitul Andrei Saguna, canonizat sambata.

"Ca doctor in istorie va pot spune ca sunt expert in viata si opera lui Saguna. Am documente originale semnate de acest martir. (...) merita sa fie trecut in randul sfintilor. Dar s-a facut un troc, banuiesc, electoral, altfel nu imi explic de ce s-a dat o lovitura la urma, dreptilor credinciosi.

Ce cauta Basescu sa vorbeasca in biserica? El nu mai poate sa vorbeasca in lume (...) si s-a refugiat aici. (...) Nimeni din politicieni nu trebuia sa vorbeasca. In biserica nu trebuie sa vorbeasca oamenii politici, ci oamenii lui Dumnezeu. Noi am venit in campanie electorala?", a reprosat C.V.Tudor.

Liderul PRM i-a adus aminte sambata, dupa slujba, Mitropolitului Ardealului, ca l-a sustinut in urma cu sase de ani de zile, cand a fost dezbatuta problema mostenirii lasate de Gojdu. "I-am zis mitropolitului Ardealului, in 2005, in Senat, cand era dezbaterea cu Fundatia lui Emanoil Gojdu, daca nu eram eu, Adrian Paunescu si Gheorghe Funar, te linsau, acestia de la PDL nu te-au lasat sa vorbesti. Si acum voi jucati geamparalele in biserica! O rusine pentru biserica, ce a facut astazi! Mai trece o generatie sa spele rusinea! (...) Au fost mai multi securisti de ai lui Basescu aici decat preoti, dar de cine ii este teama? De ce jandarmii tin batranii departe de Basescu? Il ataca batranii?", a spus C.V.Tudor.

Acesta, impreuna cu Gheorghe Funar si alti doi colegi de partid au refuzat sambata sa asiste la slujba de canonizare a lui Saguna, din stranele de langa altar, unde a stat presedintele Traian Basescu, ministrii PDL Teodor Baconschi si Ion Ariton sau deputata PDL Raluca Turcan. Membrii PRM au luat parte la slujba la o distanta de cativa metri de presedintele Traian Basescu, fiind asezati in rand cu alti oaspeti din Sibiu si din tara, dar care nu erau lideri nationali ai partidelor politice.

La slujba de canonizare de sambata au mai fost prezenti presedintele PSD Victor Ponta si cel al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis. Victor Ponta a declarat vineri ca este o onoare pentru el sa participe la canonizarea Mitropolitului Andrei Saguna, dar ca nu ii pasa ca la acest eveniment este prezent si "dusmanul sau politic, Traian Basescu", caruia i-a urat "sa fie sanatos".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Vadim canonizare Saguna, #canonizare Andrei Saguna, #Basescu canonizare Saguna , #PRM