Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vadim, despre acuzele de fals si evaziune: Bineinteles ca e mana lui Basescu

Joi, 05 Mai 2011, ora 11:50
3058 citiri
Vadim, despre acuzele de fals si evaziune: Bineinteles ca e mana lui Basescu
Foto:napocanews.com

Presedintele Partidului Romania Mare, acuzat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate de evaziune fiscala si fals in declaratii, a spus ca e de fapt vorba de politie politica, sub indrumarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

"Bineinteles ca e mana lui Basescu. Voi uitati ca la ordinul lui Laura Codruta Kovesi ma trimite in judecata pentru ce au facut ei, ca au evacuat biroul meu ca pe vremea lui Stalin(...) I-a luat Dumnezeu mintile lui Basescu. Sa spuna Basescu unde e flota Romaniei si pe urma il bag in seama cu regimul lui de infractori", a declarat Vadim pentru Antena 3.

El s-a declarat "cel mai integru om din politica romaneasca" si i-a acuzat de coruptie pe cei aflati la putere si pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, despre care a spus ca are o avere de 100 de milioane de euro.

"E prima oara cand aud asa ceva, e mana lui Basescu, e proces politic. Un regim bazat pe coruptie, pe terorizarea populatiei il acuza pe cel mai integru om din clasa politica romaneasca. E ca si cum m-ar acuza ca am un acord secret cu UDMR", a mai afirmat Vadim.

Europarlamentarul PRM a spus ca el nu se ocupa de acte, nu se pricepe, asa ca nu stie despre ce venituri nedeclarate vorbesc inspectorii Agentiei Nationale de Integritate cand il acuza ca a luat bani nedeclarati de la Editura Speranta si de la Uniunea Compozitorilor.

"Am semnat ceva fals sau am declarat ceva fals? La declaratia de avere, eu scriu ca am o colectie de autografe celebre si o biblioteca de o valoare inestimabila. Nu ai cum sa estimezi autograful lui Napoleon sau al lui Abraham Lincoln. Altceva nu am, casa am trecu-o pe numele fetitei mai mari, ca tot printr-un proces, vrea sa mi-o ia Cozmin Gusa. M-a dat in judecata pentru un text pe care nu l-am scris eu, n-am avut posibilitatea sa ma apar si am pierdut procesul si trebuie sa-i dau astuia 15.000 de euro. Acum o da in judecata pe fata mea. (...)

Chiar vreti sa iasa lumea in strada cu parul sa le crape capul? Ma ocup eu de asa ceva, de contabilitate? Eu scriu carti. Eu am facut foarte multe opere de caritate. Eu am donat bani la peste 60 de biserici, am intretinut programul "Cina crestina", am dat mese la batran, burse pentru studenti supradotati", a spus liderul PRM.

Vadim spune ca nu l-a cautat nimeni de la ANI, pe care o considera o parghie a politiei politice.

"Ei au mai facut acum cateva luni, m-au mai acuzat de ceva de genul asta si s-a intors impotriva lor. Aceasta ANI e o praghie a politiei politice, e rolul gandirii maladive a Monicai Macovei. La ce acuzatii mizerabile imi aduc ei, cum ati vrea sa ma port?(...) Coruptii Europei ma acuza pe mine?

Hai sa dau un exemplu - pe Adrian Severin, acuzat de frauda grava, DNA a trimis in urma cu o luna la Bruxelles cerere de ridicare a imunitatii. La mine nu s-a facut asa ceva. Cand eu, victima acestui regim, sunt trimis in judecata, fara acordul camerei din care face parte, ce poti sa mai spui?", a adaugat Vadim.

Ulterior, la Realitatea TV, el a spus ca ii va da in judecata pe cei de la Agentia Nationala de Integritate.

"Normal ca eu castig bani, ca pentru mine traiesc cateva zeci de oameni. N-am primit nicio instiintare. Iata o prima ilegalitate. Contul ala bancar-eu sunt membru al PE si pe ei ii impoziteaza Uniunea Europeana. Nimeni nu mai e chemat in judecata atat de flagrant pentru bani castigati acolo.

"Eu am sa-i dau in judecata pe astia de la ANI pentru abuz in serviciu. In privinta mea au facut o grava generala. A spune ca Vadim face evaziune fiscala, e ca si cum l-ai acuza ca are un acord secret cu Traian Basescu sau cu Elena Udrea", a declarat Vadim.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vadim ANI Basescu, #Vadim acuze evaziune Basescu , #stiri Corneliu Vadim Tudor