Vadim, acuzat de evaziune fiscala si fals in declaratii

Joi, 05 Mai 2011, ora 10:59
5331 citiri
Vadim, acuzat de evaziune fiscala si fals in declaratii
Foto:emaramures.ro

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost acuzat de evaziune fiscala si fals in declaratii de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, care au sesizat Parchetul General.

Vadim nu ar fi declarat venituri de 350.000 de RON din drepturi de autor de la editurile sale si de la Uniunea Compozitorilor, se arata intr-un comunicat ANI.

De asemenea, Vadim ar fi ascuns faptul ca are doua conturi in euro, in valoare de 11.000 de euro si un cont in lei. Ancheta ANI a durat sase luni.

Agentia s-a autosesizat in urma unui articol aparut in revista Kamikaze si, in urma anchetei, a stabilit o serie de acuzatii la adresa europarlamentarului PRM.

Potrivit ANI, Corneliu Vadim Tudor a mentionat, in declaratiile de avere completate si depuse in perioada 2006 - 2008, venituri obtinute din "onorariu-drept de autor" de la S.C. Editura Romania Mare S.R.L., in valoare totala de 40.985 lei, venituri care nu se afla inregistrate in evidentele Administratiei Finantelor Publice.

In plus, europarlamentarul PRM nu a mentionat, in niciuna din declaratiile de avere completate si depuse in perioada 2006 - 2010, veniturile nete obtinute din drepturi de proprietate intelectuala de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor si S.C. Clauet 99 S.R.L., in valoare totala de 36.298 lei.

Vadim Tudor ii da in judecata pe Boc, Isarescu si Franks

ANI l-a invitat pe Corneliu Vadim Tudor, la inceputul lunii martie, sa-si prezinte punctul de vedere, dar europarlamentarul nu a dat curs invitatiei.

Drept urmare, Agentia Nationala de Integritate a decis sa sesizeze Parchetul de pe langa ICCJ cu privire la "posibila savarsire de catre Corneliu Vadim Tudor, membru al Parlamentului European, a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al Romaniei".

Vadim, despre acuzele de fals si evaziune: Bineinteles ca e mana lui Basescu

Presedintele Partidului Romania Mare, acuzat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate de evaziune fiscala si fals in declaratii, a spus ca e de fapt vorba de politie politica, sub indrumarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

"Bineinteles ca e mana lui Basescu. Voi uitati ca la ordinul lui Laura Codruta Kovesi ma trimite in judecata pentru ce au facut ei, ca au evacuat biroul meu ca pe vremea lui Stalin(...) I-a luat Dumnezeu mintile lui Basescu. Sa spuna Basescu unde e flota Romaniei si pe urma il bag in seama cu regimul lui de infractori", a declarat Vadim pentru Antena 3.

El s-a declarat "cel mai integru om din politica romaneasca" si i-a acuzat de coruptie pe cei aflati la putere si pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, despre care a spus ca are o avere de 100 de milioane de euro.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Vadim fals evaziune fiscala, #Vadim ANI evaziune , #stiri Corneliu Vadim Tudor