Vadim acuza procurorul care il ancheteaza de "cercetare abuziva"

Luni, 28 Februarie 2011, ora 13:47
1671 citiri
Vadim acuza procurorul care il ancheteaza de "cercetare abuziva"
Foto: Arhiva

Presedintele PRM C. V. Tudor il acuza pe procurorul Daniela Anton, care il ancheteaza in cazul evacuarii sediului partidului, de cercetare abuziva, afirmand ca aceasta ar fi facut remarci politice la adresa sa in timpul anchetei, o plangere penala impotriva magistratului fiind depusa luni.

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat luni la sediului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), insa nu a intrat in sediul institutiei. In schimb, europarlamentarul l-a acuzat in fata presei pe procurorul care il ancheteaza in cazul evacuarii sediului partidului, din 4 ianuarie, de cercetare abuziva, spunand ca Daniela Anton ar fi facut afirmatii politice si jignitoare la adresa sa in timpul audierilor.

De altfel, europarlamentarul a afirmat ca avocata sa, Mariana Stefan, va depune odata cu plangerea penala si inregistrari ale audierilor, care ar veni in sprijinul acuzatiilor aduse magistratului, dar si o cerere de recuzare a procurorului, pe motiv ca nu i-ar fi admis nicio cerere de probe sau martori.

Pe de alta parte, liderul PRM a tinut sa le arate jurnalistilor martisorul pe care intentioneaza sa il trimita sefului statului, Traian Basescu - o pereche de catuse, legata cu fir alb-rosu, avand inscriptionata "Martisor pentru Basescu".

La randul sau, avocata europarlamentarului, Mariana Stefan, a afirmat ca va depune plangerea penala impotriva procurorului Daniela Anton si a trimis sesizari cu privire la comportamentul acesteia din timpul audierilor la CSM si catre Senat. Aparatorul a precizat ca inregistrarile discutiilor dintre clientul sau si magistrat au fost facute strict in interesul apararii.

"Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, azi 5 ianuarie 2011, in cazul privind evacuarea Partidului Romania Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre Corneliu Vadim Tudor", informeaza reprezentantii Parchetului.

Procurorii s-au sesizat din oficiu in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata marti de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare. Rapoartele au fost inaintate Ministerului Public de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Din continutul rapoartelor a rezultat faptul ca pe parcursul derularii procedurii de punere in executare a hotararii mai sus mentionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, presedintele Partidului Romania Mare, a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor susmentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti", mai spun reprezentantii Parchetului General.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vadim proces evacuare sediu, #Corneliu Vadim Tudor proces, #Vadim evacuare sediu PRM , #PRM
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Nu stiu de ce dar mie Vadim imi trezeste repulsie si as zice ca ar merita o lectie aspra pentru modul cum s-a comportat la evacuarea din sediul PRM.