Scandal urias in PRM - Vadim Tudor si Funar vor sa se excluda reciproc

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 13:39
4466 citiri
Scandal urias in PRM - Vadim Tudor si Funar vor sa se excluda reciproc
Foto: Arhiva

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, spune ca a aflat ca ar fi fost exclus din partid de catre Corneliu Vadim Tudor, insa sustine ca acest lucru este nestatutar si afirma ca va candida, sambata, la presedintia partidului la Congresul de la Alba Iulia.

Cu aceasta ocazie, precizeaza Funar, se va discuta excluderea lui Vadim Tudor din partid. La randul sau, Corneliu Vadim Tudor a calificat drept ilegala convocarea Congresului.

"Ei sunt cateva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. (...) Dumitru Badea are 74 de ani, Gheorghe Acatrinei are 85 de ani. Astia revigoreaza partidul?", a declarat Vadim Tudor, pentru Agerpres, acuzand ca organizatorii congresului de la Alba Iulia ar vrea sa puna PRM "la picioarele" lui Dan Voiculescu.

"Acest congres e total ilegal. Plenara facuta de ei pe 15 iunie e facuta cu o stampila falsa. Pe hartiile lor apare o stampila pe care scrie Biroul Permanent al PRM, care nu e persoana juridica, e organ de conducere convenit intre noi. O facatura ordinara in spatele careia a stat (...) Funar pe care Biroul permanent l-a dat afara ieri (joi- n.red.). Asa cum si-a bagat partidul, PUNR, in groapa, asa vrea sa bage si PRM", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.

De ce nu participa Corneliu Vadim Tudor la Congres

El a precizat ca nu se va duce la Alba Iulia intrucat contestatarii sai nu trebuie luati in seama si trebuie "sa dovedeasca in justitie daca sunt legali".

"De ce sa ma duc (la Alba Iulia - n.red.), sa-i arunc pe geam? (...) Ii dau ei afara pe Ilie Ilascu, Mitzura Arghezi, pe dr Gaucan, Anca Petrescu? Lasa-i sa-si faca damblaua, sa-i arate lui Voiculescu ca ei reprezinta ceva. Sa vedem daca le da ala o letcaie. (...) I-am actionat in justitie, am aratat ce falsuri sunt acolo si se va judeca. Asta e singura contracarare.

Acum o saptamana am avut Congres extraordinar care m-a reconfirmat in functie. Am depus ieri la Tribunal actele de la congresul nostru extraordinar si, in privinta lor, in urma cu o luna am cerut, de asemenea, un termen de judecata. Ei trebuie sa faca dovada ca sunt legali, ca au stampile bune, adevarate. Au folosit hartii false, semnaturi false", a sustinut Vadim Tudor, care a acuzat ca in spatele acestor actiuni se afla Gheorghe Funar.

Funar: "Voi candida pentru ca este nevoie de PRM, cand Ungaria este aproape sa ne ia Ardealul

Potrivit lui Funar, filiala PRM Cluj si mai multe filiale il propun pentru functia de presedinte al partidului, la Congresul Extraordinar de sambata, iar el va candida pentru ca "este nevoie de PRM in conditiile actuale".

Funar vrea sa fie presedintele PRM: Vadim confunda partidul cu cateii din curtea sa (Video)

"Voi candida pentru ca este nevoie de PRM, in conditiile actuale, cand Ungaria este aproape sa ne ia Ardealul. Am aflat ca C.V. Tudor m-ar fi exclus din partid, dar acest lucru nu este legal si statutar, nu putea sa ma excluda pentru ca Biroul Permanent la care face dansul referire nu a avut loc. C.V. Tudor confunda PRM cu cateii din curtea partidului sau din curtea sa personala, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marca inregistrata la OSIM", a spus Funar, conform Mediafax.

Funar a mai mentionat ca la Congresul Extraordinar al PRM se va pune in discutie excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor si i se va cere acestuia sa renunte la mandatul de europarlamentar.

Vineri, Conerliu Vadim Tudor a anuntat, intr-un comunicat, excluderea din PRM a lui Funar, numindu-l pe fostul primar al Clujului "individ de o murdarie fara margini", "sferto-doct" si "canalie" si acuzandu-l ca vrea sa vanda partidul "batranei caiafe securiste Dan Voiculescu, care e cu ambele picioare in puscarie".

Delegati din peste 30 de filiale ale Partidului Romania Mare se vor reuni, sambata, la Alba Iulia, intr-un Congres extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care in urma cu doua luni l-au revocat din functia de presedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Badea, presedintele filialei PRM Neamt si organizatorul congresului, a declarat, pentru Agerpres, ca sambata vor fi reconfirmate deciziile luate in Plenara Consiliului National al PRM, din 15 iunie, cand, odata cu revocarea din functie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director si Biroul Permanent ale partidului.

C.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Congres PRM presedinte, #Cornerliu Vadim Tudor presedinte PRM, #Gheorghe Funar presedinte PRM, #Funar PRM Vadim , #PRM