Sassu il acuza pe Vadim Tudor ca face presiuni asupra TVR

Luni, 08 Februarie 2010, ora 23:03 1444 citiri
Foto: Paginademedia

Presedintele Societatii Romane de Televiziune, Alexandru Sassu, il acuza pe presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, ca face presiuni asupra TVR prin plangerea penala pe care a depus-o pe numele sau, acuzand lipsa promovarii sale in programele televiziunii nationale.

"In acest sens, ii reamintesc domnului presedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor ca in perioada in care formatiunea pe care o reprezinta a avut calitatea de partid parlamentar, aceasta a beneficiat de prezenta in programele si emisiunile SRTv in conformitate cu prevederile legii. [...]

Personal consider actiunea domnului presedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor drept o forma de presiune, o ingerinta in activitatea editoriala a SRTv, asa cum este aceasta definita la art. 8 din Legea 41/1994", se arata in reactia lui Alexandru Sassu, remisa Ziare.com.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a depus o plangere penala impotriva presedintelui TVR, pesedistul Alexandru Sassu:

"De cand la conducerea postului public de Televiziune (TVR 1) domnul Alexandru Sassu ocupa functia de presedinte - director general interimar, actiunile sale sfideaza obligatiile legale.

Fara a tine cont de faptul ca PRM a fost partid parlamentar, iar, in prezent, este partid parlamentar in Parlamentul European, acesta refuza ca pe postul public de Televiziune sa fie difuzate orice stiri, informatii, comunicate, Conferinte de Presa care privesc partidul nostru, sau care provin de la acesta, desi aceste materiale sunt de interes public, difuzarea lor fiind justificata si legitima.

In opinia noastra, acest fapt reprezinta o incalcare flagranta a drepturilor noastre, a drepturilor cetatenilor si a prevederilor legale in vigoare", se arata in plangerea penala elaborata de juristii PRM, citata de Inpolitics.

De cealalta parte, Alexadru Sassu condidera ca "institutiile democratice, cu responsabilitati in sanctionarea publica a unor astfel de ingerinte in activitatea unei institutii de media (Parlamentul Romaniei, mass-media, Organizatiile Neguvernamentale de profil etc.), ar trebui sa ia, inca o data atitudine, fata de astfel de practici de presiune".

E.E.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Vulturul-Brancovenesc
rank 3
Sasu cu impasu' iar vadim cu rudotelu'