Procesul in care Vadim Tudor este judecat pentru amenintarea unui executor, amanat

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 23:00
2359 citiri
Procesul in care Vadim Tudor este judecat pentru amenintarea unui executor, amanat
Foto: Arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, miercuri, pentru 6 iunie, procesul in care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru nerespectarea unor hotarari judecatoresti, ultraj si tulburarea ordinii publice.

In rechizitoriul intocmit de Parchetul General prin care Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata se arata ca, in ziua de 4 ianuarie, cand executorul judecatoresc venit sa evacueze sediul PRM, a cerut celor prezenti sa paraseasca imobilul pentru a se putea indeplini actul de justitie, europarlamentul "a inceput proferarea a numeroase cuvinte si expresii injurioase si a amenintat cu exercitarea actelor de violenta impotriva executorul judecatoresc ( ca o va arunca pe geam sau intr-un canal... ca-i va rupe dintii), solicitand expres celor prezenti sa nu paraseasca imobilul, in scopul de a determina executorul judecatoresc sa renunte la executare".

Dosarul de ultraj al lui Vadim Tudor se judeca in continuare

Procurorii sustin ca refuzul lui C.V. Tudor de a se conforma procedurii de evacuare se baza pe acreditarea ideii ca in respectivul imobul functiona atat o editura, cat si biroul sau de europarlamentar.

"In acest sens, invinuitul Tudor Corneliu Vadim a invocat executorului judecatoresc existenta a doua contracte de comodat, pretinzand nelegal ca in acel imobil au titlu locativ si aceste entitati.

Executorul judecatoresc a continuat sa insiste in realizarea executarii silite, deoarece contractele de comodat invocate nu purtau numar de inregistrare la Registrul Comertului (ca prima si esentiala cerinta de valabilitate, pentru a putea fi opuse tertilor, in conformitate cu dispozitiile art. 50 din Legea nr.31/1990) si a reiterat solicitarea ca cei prezenti sa paraseasca imobilului", se mai arata in rechizitoriul transmis instantei de judecata.

Corneliu Vadim Tudor, executat silit pe salariul de europarlamentar

Mai mult, aceste aspecte sustinute de catre Corneliu Vadim Tudor au fost infirmate de probele administrate in cauza. Din acestea, spun procurorii in actul de inculpare, reiese ca imobilul a fost dat in folosinta temporara, iar in contractul incheiat este mentionata "obligatia de a nu subinchiria total sau partial spatiile, de a nu schimba destinatia acestora si de a nu se asocia in participatiune, cu aportul la asociere a spatiului inchiriat".

Sectia penala a ICCJ a decis, pe 24 octombrie 2011, restituirea la Parchet a dosarului privind evacuarea sediului PRM, in care a fost trimis in judecata europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, insa decizia nu a fost definitiva.

Liderul PRM a fost trimis in judecata, pe 6 aprilie, de Parchetul General, sub acuzatia de nerespectarea hotararii judecatoresti, doua fapte de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in dosarul evacuarii sediului PRM.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#proces Corneliu Vadim Tudor amanat, #Corneliu Vadim Tudor proces amanat, #Vadim agresat executor , #PRM