Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Presa de azi: Vadim joaca natural rolul nebunului

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 08:42
3209 citiri
Presa de azi: Vadim joaca natural rolul nebunului
Foto: Adevarul

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au autosesizat, miercuri, dupa incidentele petrecute la evacuarea din sediul PRM, iar eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor este urmarit penal dupa scandalul pe care l-a facut.

Europarlamentarul este acuzat de ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti si, potrivit legii, risca intre 6 luni si 3 ani de inchisoare.

Anuntul, facut de Laura Codruta Kovesi, tine prima pagina a ziarelor centrale de joi. "Din lac in put. Corneliu Vadim Tudor va fi cercetat pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti", anunta ziarul 'Puterea', in timp ce 'Romania Libera' scrie ca "Vadim risca trei ani de puscarie".

Si jurnalistii de la 'Adevarul' dezbat pe aceasta tema, fiind de parere ca "Vadim joaca natural rolul nebunului", in timp ce 'Evenimentul Zilei' a facut un inventar al "carierei de calomniator a lui Vadim Tudor".

Jurnalistii de la 'Gandul' au o alta preocupare: ce s-a intamplat cu animalele pe care Vadim le tinea la sediul PRM. In articolul "Cum a ajuns Dan Diaconescu la adapostul pentru caini din Pantelimon", publicatia scrie despre soarta unuia dintre cainii europarlamentarului.

Puterea: Din lac in put. Corneliu Vadim Tudor va fi cercetat pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Dupa tot scandalul facut marti in fara executorului, Corneliu Vadim Tudir nu va scapa, se pare, nepedepsit. Procurorul general, Codruta Kovesi, a anuntat ca a solicitat rapoartele politistilor privind evacuarea sediul PRM din strada Emile Zola, iar in urma studierii acestora, Parchetul instantei supreme s-a sesizat din oficiu, pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti si ultraj.

"Sesizarea din oficiu a avut loc in urma studierii celor 14 rapoarte intocmite de politistii din cadrul Sectiei 1 Politie, prezenti la actiunea de evacuare demarata la data de 4 ianuarie 2011 de catre executorul judecatoresc indrituit a pune in executare ordonanta presedintiala de evacuare, rapoarte inaintate institutiei noastre de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, citat de Puterea.

Seful PRM este acuzat ca "a amenintat in mod direct executorul judecatoresc, precum si pe unii dintre politisti, a exercitat asupra acestora acte de violenta, a intrebuintat in mod nemijlocit cuvinte insultatoare la adresa persoanelor sus mentionate, impotrivindu-se in acest fel la executarea unei hotarari judecatoresti".

Europarlamentarul PRM va fi cercetat pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

Romania Libera: Vadim risca trei ani de puscarie

Pentru acuzatiile de ultraj si nerespectarea hotararilor judecatoresti, presedintele PRM risca trei ani de inchisoare.

Potrivit Codului Penal, infractiunea de ultraj este descrisa de articolul 239: "Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani".

"Acum, depinde cum vor interpreta procurorii. Daca vor considera ca politistii si executorul judecatoresc au fost loviti sau au suferit alte acte de violenta, atunci pedeapsa maxima urca la 3 ani. Totul depinde de procurori", a explicat pentru Romania Libera, un profesor de Drept Penal.

Adevarul: Vadim joaca natural rolul nebunului

Pe lista infractiunilor comise de seful PRM poate fi adaugata nerespectarea hotararilor judecatoresti. Aceasta fapta face parte din grupul infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei.

Impotrivirea la executarea unei hotarari judecatoresti, prin amenintare fata de organul de executare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, iar daca fapta a fost savarsita prin acte de violenta, pedeapsa este de la 1 la 5 ani.

Si agresarea executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc de catre liderul PRM s-ar putea lasa, de asemenea, cu dosar penal, titreaza Vadim.

Specialistii in Drept sunt de parere ca faptele comise de C.V. Tudor pot fi conexate intr-un singur dosar penal, in cazul condamnarii aplicandu-se pedeapsa cea mai mare.

Gandul: Vadim, urmarit penal. Cum a ajuns Dan Diaconescu la adapostul pentru caini din Pantelimon

Odata cu Vadim, Dan Diaconescu, catelul presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost si el evacuat, marti, din domiciliul de pe strada Emile Zola nr. 2, informeaza Gandul.

Catelul a fost stramutat, alaturi de alte sase patrupede, in adapostul pentru caini din Pantelimon. Alte 14 patrupede au avut o soarta asemanatoare, ajungand in adapostul de la Fundulea. Doar Negrutu, suferind de pareza, a fost purtat, pe brate, la o masina ce l-a dus spre locul in care se afla stapanul sau si Rostogol, preferatul europarlamentarului.

Evenimentul Zilei: Cariera de calomniator a lui Vadim Tudor

Revenind la executorul Daniela Paula Somaldoc, aceasta a declarat ca va face in nume propriu plangere penala impotriva lui Vadim Tudor.

Executorul se va inscrie insa pe lista extrem de lunga si de variata a persoanelor care au deschis actiune judecatoreasca impotriva sefului PRM, conform Evenimentul Zilei.

Ultimul care a castigat un proces de calomnie contra lui C.V. Tudor este Cozmin Gusa, fost parlamentar si membru, pe rand, al PSD, PD si PIN. Gusa l-a dat in judecata pe acesta si a castigat, in urma cu trei ani, daune morale de 50.000 de lei.

Pentru ca liderul PRM nu i-a platit despagubirile dispuse de instanta, Gusa a cerut executarea silita a lui Vadim, procedura care a fost initiata anul trecut. "A scris despre mine ca sunt tigan, homosexual, chestiile astea minoritare pe care el le considera defecte. Dupa multe astfel de articole, mam hotarat sa-l dau in judecata", spune Gusa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vadim executare, #Vadim ultraj, #Vadim urmarire penala , #PRM