Presa de azi: Cazul Vadim: Politia si justitia s-au lasat umilite

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 09:51
3708 citiri
Presa de azi: Cazul Vadim: Politia si justitia s-au lasat umilite
Foto: Romania Libera

Incercarea de a-l evacua pe Corneliu Vadim Tudor din sediul central al PRM s-a soldat, marti, cu injuraturi, imbranceli si racnete. Pentru a arata ca nu vrea sa plece, europarlamentarul a bruscat si a adresat injurii mai multor politisti si executorului judecatoresc.

Deoarece executorul nu a cedat, s-a ales cu un dus rece la propriu, caci liderul PRM i-a aruncat in fata un pahar cu apa, a poftit-o afara cu un "Mars!"

In toata aceasta nebunie, "Vadim nu a putut fi oprit nici dupa ce i s-au administrat calmante", dupa cum titreaza, miercuri, 'Adevarul'. Si chiar daca "Vadim Tudor a smuls cascheta unui politist si a udat cu apa un executor judecatoresc", asa cum informeaza 'Gandul', politia si parchetul nu s-au sesizat inca. "In Cazul Vadim, politia asteapta", comenteaza si 'Romania Libera', in timp ce 'Evenimentul Zilei' titreaza ca "Politia si justitia s-au lasat umilite de Vadim".

Cert este ca, dupa toata aceasta "evacuare cu distonocalm", asa cum a fost vazuta de 'Jurnalul National', "Vadim a fost infrant de urmasii lui Caranfil, iar PRM a fost evacuat cu scandal dintr-un imobil cu istorie tumultuoasa", asa cum anunta 'Puterea'.

Puterea: Vadim, infrant de urmasii lui Caranfil. PRM, evacuate cu scandal dintr-un imobil cu istorie tumultuoasa

Evacuarea sediului in care se afla atat Partidul Romania Mare, cat si redactiile publicatiilor "Romania Mare" si "Tricolorul", a fost marcata de protestele violente ale reprezentantilor partidului, mai ales ale liderului Corneliu Vadim Tudor.

Unul dintre membrii formatiunii politice, omul de afaceri Nicolae Serbu, a venit la sediul din strada Emile Zola sustinand ca are acte potrivit carora revendicatorul, Andrew George Caranfil, nu este proprietarul de drept.

Serbu, care este membru PRM din aprilie 2010, a precizat ca, in anul 2001, firma sa a incheiat prin intermediul unui reprezentant al lui Andrew George Caranfil un contract de vanzare-cumparare pentru imobilul din Strada Emile Zola nr. 2, scrie Puterea.

Nicolae Serbu a mentionat ca, ulterior, a constatat ca Andrew George Caranfil nu este adevaratul proprietar. El a spus ca, daca cel care revendica imobilul ar fi proprietarul casei din Emile Zola nr. 2, atunci acest lucru ar insemna ca dreptul sau de proprietate a fost pierdut prin semnarea contractului din anul 2001.

Adevarul: Spectacol dezgustator: Vadim nu a putut fi oprit nici dupa ce i s-au administrat calmante

In ceea ce il priveste pe Vadim, acesta pare sa-si fi pierdut controlul, caci racnit, a injurat, a gesticulat si a ultragiat intreaga zi.

De cum a pasit in sala de conferinte a PRM, executorul a fost prins in mijlocul rafalelor lansate de catre Vadim. "Asta e o escroaca. V-ati pus la picioarele porcului de Basescu. Voi veni la putere si am sa infund puscariile cu voi! Taci dracului din gura de catea turbata!", a spus el, citat de Adevarul.

Ca sa fie si mai convingator si sa atribuie substanta alintului de mai devreme, Vadim Tudor arunca un pahar cu apa pe fata executorului.

Desi in cele din urma a primit un calmant de la personalul medical de la SMURD sosit la fata locului, acesta pare sa nu fi avut efect.

Gandul: Vadim Tudor smulge cascheta unui politist si uda cu apa un executor judecatoresc

Injuriile la adresa executorul judecatoresc Paula Daniela Somaldoc au continuat intrega zi. "Du-te dracului de aici, imbecilo!". Nici politia nu a fost uitata de seful PRM: "Hotilor, hotilor!!! Folositi politia la furat. Politia, arestati hoata asta! Ea a promis lui Videanu si Videanu lui Basescu ca ne scoate de aici. Nu ne dati voi afara pe noi. Ce cautati voi aici, ce sunteti voi domnule? Iesiti afara!".

In clipa in care executorul a inceput sa citeasca de pe niste hartii si i-a rugat apoi pe cei de la presa sa paraseasca sediul, C.V.Tudor s-a dezlantuit: "Nu dai tu presa afara, analfabeto! Aici e sala unde se tin conferintele de presa. Uite ce fac cu hartiile tale, infractoareo, mars afara de aici!. Cine esti tu, fa, proasto, eu am facut legi in tara asta! Pitica dracului, pitica nenorocita, uita-te in oglinda. Taci dracu din gura, catea turbata, vita incaltata! Faci tu ordine in partidul meu?".

Toata scenele acestea au lasat sa se inteleaga ca peremistii pregatisera inca de luni seara un asalt mediatic, cand anuntasera presa ca a doua zi se va incerca o noua executare silita a sediului lor din strada Emile Zola, comenteaza Gandul.

Jurnalul National: Evacuare cu distonocalm. Vadim, catre executor: "Infractoarea dracului!"

Dupa o zi plina de scandal, jigniri si violente fizice, dar si verbale, Corneliu Vadim Tudor, presedintele Partidului Romania Mare, a anuntat marti seara ca renunta pentru moment la protest si ca pleaca acasa.

Totusi, Vadim a asigurat ca nu renunta definitiv la proces si ca miercuri va continua, scrie si Jurnalul National.

"Cel mai destept cedeaza. Ma duc la copilasii mei, dar maine vom continua protestul. Eu ma bat pentru romanii mei, ca daca noi cedam, astia vor face victime noi", a declarat Vadim la Antena 3.

Evenimentul Zilei: Politia si justitia s-au lasat umilite de Vadim

Potrivit specialistilor consultati de Evenimentul Zilei, imbrancirea si insultarea executorului judecatoresc si a fortelor de ordine se incadreaza la infractiunea de ultraj.

Fiind vorba de o infractiune comisa de un demnitar al statului roman, pentru aceasta infractiune, Corneliu Vadim Tudor ar urma sa fie cercetat de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Biroul de presa al Parchetului General a declarat ca institutia se va putea sesiza abia dupa incheierea procesului-verbal al actiunii de executare silita.

Romania Libera: Cazul Vadim: Politia asteapta

Desi au vazut aceste scene la televizor, sefii Politiei sustin ca nu se pot autosesiza in cazul Vadim pe baza unor imagini vazute la televizor.

"Am vazut ceea ce s-a intamplat la sediul PRM, dar nu putem face aprecieri pe baza imaginilor. Plus ca acele imagini nu sunt ale noastre, ci ale televiziunilor. Asteptam rapoartele de la fata locului.

Totusi, avand in vedere ca Vadim Tudor este europarlamentar, institutia care se putea autosesiza in acest caz este Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat pentru Romania Libera un reprezentant al Politiei Capitalei.

La randul lor, reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au declarat ca nu s-au autosesizat cu privire la modul in care europarlamentarul Vadim Tudor s-a comportat cu politistii si cu executorul judecatoresc.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Corneliu Vadim Tudor executare silita, #scadal Vadim executare , #europarlamentar