Pe cine ar gratia Vadim daca ar deveni presedinte al Romaniei

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 18:39 5818 citiri
Foto: National

Candidatul PRM la alegerile prezidentiale, Corneliu Vadim Tudor, a dezvaluit pe cine ar gratia daca va ajunge presedintele Romaniei.

Dan Voiculescu, Gica Popescu, Gigi Becali, Mircea Basescu si Relu Fenechiu se numara printre "norocosii" care ar iesi din inchisoare, daca Vadim ar ajunge sef de stat, dupa cum a declarat acesta la Romania TV.

Corneliu Vadim Tudor a spus ca i-ar elibera pe cei patru, pentru ca "gratierea era in traditia regilor din toate colturile lumii".

"Era in traditia regilor din toate colturile lumii, gratiau, scapau de la moarte oameni dupa ce ajungeau pe tronul respectiv. E un semn de bunavointa", a detaliat el.

Pe de alta parte, candidatul independent Gheorghe Funar a precizat ca ii va lasa pe consilierii sai sa decida cine scapa de inchisoare si cine nu, in cazul in care va ocupa fotoliul de la Palatul Cotroceni.

"Astept in primul rand sa ajung la Cotroceni si, daca voi primi solicitari, le voi da colaboratorilor sa le examineze, nu am nicio preferinta, cine a furat o pateste", a declarat Funar.

Discutii despre gratierea lui Dan Voiculescu au mai existat pe scena politica romaneasca. Premierul Victor Ponta a evitat sa raspunda clar, la sfarsitul lui septembrie, unei intrebari privind o eventuala gratiere a fondatorului Intact in cazul in care ar ajunge presedinte al Romaniei.

Ce spune Ponta - l-ar gratia sau nu pe Voiculescu?

Intrebat daca il va gratia pe Voiculescu, prim-ministrul a raspuns: "Dreptul de gratiere al unui presedinte este prevazut in Constitutie".

"Nu voi uza de acest drept de a gratia in niciun caz de infractiuni de violenta si in niciun caz de mare coruptie. (...) Raspund cum ar trebui sa raspunda un presedinte, nu un actor politic", a spus Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News