Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Editorial: Vadim, agent franco-german

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 10:33
4430 citiri
Editorial: Vadim, agent franco-german

Nici ca se putea o demonstratie mai vanjoasa a lipsei de reforma din justitia romaneasca decat melodrama care l-a avut in centru pe Corneliu Vadim Tudor, devenita un argument in favoarea Frantei si Germaniei in a bloca aderarea Romaniei la spatiul Schengen pe motiv de robe nespalate.

Prestatia europarlamentarului, care nu s-a lasat evacuat din sediu pe motiv de "v-a trimis Basescu", a aratat chiar si celui mai optimist dintre cetateni cum raporturile dintre individ si puterea judecatoreasca se rezuma la un singur factor: cine tipa mai tare, cine are cheia mai unsa, cine are osanza mai groasa, dar orientata spre o poienita verde.

Sa nu generalizam? Sa nu! Doar ca in teoria argumentatiei stiintifice, pornind de la un exemplu, verificand o teorie cu ajutorul altor ipostaze similare, ajungi la concluzie. In situatia data, iat-o: justitia e doar pentru catei.

Daca in locul lui Vadim s-ar fi aflat un vecin de-al meu de la etajul 10, era executat fara sa apuce sa-i verifice politistii cartea de identitate.

Fac o paranteza: singura situatie in care s-a petrecut ceva similar, si un om important a fost luat pe sus in ciuda opozitiei sale, a fost consemnata la Cluj-Napoca, unde primarul Gheorghe Funar a fost varat in duba din cauza ca nu a dat curs unor citatii. Seful de atunci al IPJ, actualul chestor (r) Teodor Pop-Puscas, a ramas in istorie.

Cum puteau sa ramana si politistii si jandarmii care trebuiau sa-i acorde asistenta executorului judecatoresc, dar au fost intimidati de urletele tribunului. Si de atacul de inima al fratelui lui Vadim.

S-or fi gandit: uite ce roz s-a facut la fata dom presedinte, poate-i crapa o vena in cap si ne umplem de maro.

Cati anonimi au ajuns oare in spitale in acesti 21 de ani in urma unor sentinte judecatoresti care i-a lasat fara pamant sau fara casa, sau au eliberat inainte de termen, pentru buna purtare, criminalii copiilor lor, dar nu au avut beneficiul faptului ca au plamani mari si statut de demnitar? Cine raspunde pentru faptul ca Justitia bate clopotele Romaniei intr-un moment atat de dificil pentru democratia acestei tari si ignora un principiu fundamental care spune ca nimeni nu e mai presus de lege?

Nimeni. In Romania nu exista responsabilitate, doar mostenire grea. Si grea o fi mostenirea lui Vadim, de vreme ce s-a trezit spurcat cu hartii tocmai el, caruia nu i se putea intampla asa ceva pe vremea dictaturii!

Sa indrazneasca careva sa-i smulga o scama de pe rever in timpurile cand isi lustruia limba pentru a nu-i dauna dictatorului in timp ce presta dulce un masaj de hemoroizi!

... Poate ca am privit spre inca o caramida care a sarit din temelia comunismului. Am avut senzatia, urmarind prestatia scriitorului - "vaca incaltata", "iti dau doua de-ti mut dintii la ceafa" - , ca asist exact la zbaterea ultimelor farame din mostenirea lui Ceausescu. Sistemul care nu se dadea dus a fost inlaturat cu sange, cumplita a fost rezistenta.

Din pacate, Vadim este europarlamentar. Nu e vina lui, ci a celor care l-au votat. Care probabil ca i-au plans acum de mila. Ei bine, cand vor disparea si ei, voi zambi. Pana atunci, comunismul continua sa ne traga in jos, nelansandu-ne sa ne desprindem din cel mai teribil cosmar pe care l-a traversat Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#evacuare Corneliu Vadim Tudor , #stiri Corneliu Vadim Tudor