Dosarul lui Vadim Tudor, retrimis la Parchet pentru refacerea rechizitoriului

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:13
2148 citiri
Dosarul lui Vadim Tudor, retrimis la Parchet pentru refacerea rechizitoriului
Foto: Arhiva

Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, luni, restituirea la Parchet a dosarului privind evacuarea sediului PRM, in care a fost trimis in judecata europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, insa decizia nu este definitiva.

Inalta Curte a decis restituirea dosarului la Parchetul instantei supreme, pentru refacerea rechizitoriului. Decizia poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 Judecatori al ICCJ.

"Imi felicit avocata, nu a existat nicio hotarare judecatoareasca, a existat o ordonanta prezidentiala ambigua, pentru ca asa zisa restituire trebuia sa se refere la un alt imobil. A fost o succesiune inimaginabila de falsuri. Sediul PRM e acum in mana unui sofer in Constanta", a declarat Vadim, pentru Antena 3, dupa anuntarea deciziei.

"Ma voi lupta pentru a devedi ca exista o mafie a caselor", a mai spus Vadim.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata, pe 6 aprilie, de Parchetul General, sub acuzatia de nerespectarea hotararii judecatoresti, doua fapte de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in dosarul evacuarii sediului PRM.

Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, pe 4 ianuarie, cu prilejul punerii in executare silita a unui titlu executoriu privind un imobil situat in Bucuresti, sector 1, Corneliu Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin amenintare si exercitarea actelor de violenta fizica impotriva executorului judecatoresc si smulgerea din mana acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat, scrie NewsIn.

In aceleasi imprejurari, spun anchetatorii, europarlamentarul a agresat fizic si a smuls cascheta unui agent de politie care facea parte din efectivele de politisti care au acordat sprijin legal executorului judecatoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic si l-a bruscat pe un comisar de politie care se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.

Mai mult, potrivit PICCJ, pe durata actului de executare Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte si expresii si a comis acte, gesturi si manifestari care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natura sa creeze indignare si dezaprobare. Comportamentul sau a ajuns la cunostinta opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presa si au produs scandal public.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Corneliu Vadim Tudor proces, #corneliu vadim tudor evacuare prm, #evacuare sediu PRM , #PRM