Dosarul in care Vadim Tudor e judecat pentru amenintarea unui executor, la Parchet

Luni, 18 Iunie 2012, ora 16:13
2895 citiri
Dosarul in care Vadim Tudor e judecat pentru amenintarea unui executor, la Parchet
Foto: Adevarul

Instanta suprema a decis luni retrimiterea la Parchet a dosarului in care Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata pentru nerespectarea unor hotarari judecatoresti, ultraj si tulburarea ordinii publice.

In rechizitoriul intocmit de Parchetul General prin care Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata se arata ca, in ziua de 4 ianuarie, cand executorul judecatoresc venit sa evacueze sediul PRM a cerut celor prezenti sa paraseasca imobilul pentru a se putea indeplini actul de justitie, europarlamentul "a inceput proferarea a numeroase cuvinte si expresii injurioase si a amenintat cu exercitarea actelor de violenta impotriva executorul judecatoresc (ca o va arunca pe geam sau intr-un canal... ca-i va rupe dintii), solicitand expres celor prezenti sa nu paraseasca imobilul, in scopul de a determina executorul judecatoresc sa renunte la executare".

Procurorii sustin ca refuzul lui C.V. Tudor de a se conforma procedurii de evacuare se baza pe acreditarea ideii ca in respectivul imobul functiona atat o editura, cat si biroul sau de europarlamentar. "In acest sens, invinuitul Tudor Corneliu Vadim a invocat executorului judecatoresc existenta a doua contracte de comodat, pretinzand nelegal ca in acel imobil au titlu locativ si aceste entitati.

Executorul judecatoresc a continuat sa insiste in realizarea executarii silite, deoarece contractele de comodat invocate nu purtau numar de inregistrare la Registrul Comertului (ca prima si esentiala cerinta de valabilitate, pentru a putea fi opuse tertilor, in conformitate cu dispozitiile art. 50 din Legea nr.31/1990) si a reiterat solicitarea ca cei prezenti sa paraseasca imobilului", se mai arata in rechizitoriul transmis instantei de judecata.

Mai mult, aceste aspecte sustinute de catre Corneliu Vadim Tudor au fost infirmate de probele administrate in cauza. Din acestea, spun procurorii in actul de inculpare, reiese ca imobilul a fost dat in folosinta temporara, iar in contractul incheiat este mentionata "obligatia de a nu subinchiria total sau partial spatiile, de a nu schimba destinatia acestora si de a nu se asocia in participatiune, cu aportul la asociere a spatiului inchiriat".

Procesul in care Vadim Tudor este judecat pentru amenintarea unui executor, amanat

In rechizitoriul inaintat instantei sunt citate transcrieri ale inregistrarilor efectuate in ziua evacuarii:

Corneliu Vadim Tudor - Cine esti tu fa proasto, Ministrul Justitiei? Eu am facut legi in tara asta!

Executorul judecatoresc - Va rog sa parasiti sala.

Tudor Corneliu Vadim - Nu dai tu afara presa. Iesi tu afara. Nu pleaca presa. E sala conferintei de presa si biroul meu de parlamentar....Folosesti forta in biroul meu?...Taci... din gura... vita incaltata! Faci tu ordine in partidul meu? Dai presa afara? Nu pleaca nimeni! Apoi se adreseaza politistilor: Sunt demnitar european... arestati-ma pe mine... trimite o catea turbata la furat cu sapte haidamaci dupa ea ... Imbecililor, folositi politia la furat... Politia, arestati hoata...!

De asemenea, in rechizitoriul citat este redat si momentul in care europarlamentarul smulge cascheta unui agent de politie si imbranceste un politist: "Tudor Corneliu Vadim se adreseaza agentilor de politie postati in fata usii de acces.... Esti prost sau faci pe prostul! Lasa ma presa sa intre, idiotule!... apoi se indreapta spre agentul de politie D.M. si il apuca violent de brat intrebandu-l ... Cine esti tu idiotule? ... tampitule... sunteti golani! Huliganilor! Dupa care cu un gest violent ii smulge cascheta de pe cap ... incercand sa deschida usa, il prinde de umar pe politistul V.M., il imbranceste si il ameninta ca are de-a face cu un general al armatei romane".

Pe de alta parte, spun procurorii Parchetului General in rechizitoriul trimis in instanta, "comportamentul antisocial al invinuitului Corneliu Vadim Tudor a fost transmis prin mijloacele de comunicare publica, presa prezenta realizand transmisii in direct pe durata actelor de opozitie la executarea silita. Astfel, actele si gesturile, cuvintele jignitoare proferate si amenintarile au fost de natura sa aduca atingere bunelor moravuri, sa creeze indignare si dezaprobare.

Dovada ca aceste fapte antisociale au ajuns la cunostinta publicului este faptul ca mai multe persoane au formulat denunturi penale si s-au aratat indignati de faptele invinuitului. Publicul are dreptul sa fie ocrotit de fapte antisociale, iar amploarea faptelor comise de invinuit contravine normelor morale si sociale". Mai mult, anchetatorii precizeaza ca "invinuitul a invitat presa cu scopul de a realiza o presiune mediatica si pentru a putea sustine ca evacuarea este ilegala".

Sub acest aspect, spun procurorii, din relatarile de presa a rezultat o imprejurare relevanta si anume faptul ca, anterior zilei de 4 ianuarie Corneliu Vadim Tudor a facut demersuri pentru ca presa sa fie prezenta in ziua evacuarii, dovada fiind relatarile din presa: "... peremistii au pregatit un asalt mediatic si au anuntat jurnalistii sa se prezinte la sediul partidului". De altfel, pe 4 ianuarie, in ziua in care a avut loc evacuarea, presedintele PRM le-a multumit jurnalistilor ca au venit in numar atat de mare, se mai precizeaza in actul de inculpare transmis instantei de judecata.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost trimis in judecata de Parchetul General, sub acuzatia de nerespectarea hotararii judecatoresti, doua fapte de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, in dosarul evacuarii sediului PRM.

Dosarul a fost inaintat spre competenta solutionare Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Corneliu Vadim Tudor dosar executor, #Vadim Tudor amenintat executor Parchet, #Corneliu Vadim Tudor poces evacuare sediu , #PRM
Comentarii
Poza radu
radu
rank 5
Se va solutiona...ca si dosarul ICA