Cum a fost executat Vadim (Opinii)

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 09:11
10260 citiri
Cum a fost executat Vadim (Opinii)

Pe data de 5 ianuarie 2011, executorul judecatoresc Paula Somoldoc a incheiat procedurile de evacuare a partidului "Romania Mare" din sediul din strada Emil Zola, in baza unei hotarari judecatoresti.

Cu acest prilej, presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, s-a opus vehement evacuarii, folosind un limbaj incalificabil, prin care a insultat autoritatile statului, zvarlindu-i executorului judecatoresc actele pe jos si aruncandu-i acestei femei apa din paharul sau direct in obraz.

Am stat si am privit stupefiat filmuletele cu inregistrarile de la aceasta evacuare si va marturisesc ca liderul PRM a reusit "performanta" de a se descalifica in ochii mei dintr-o singura miscare, pe toate planurile: ca barbat, ca om, ca politician si ca om de cultura.

Ceea ce vreau eu sa pun in discutie acum nu sunt nicidecum actele disperate ale unui om care si-a pierdut controlul, ci as dori sa analizam psihologic infruntarea aceasta dintre domnul Vadim si doamna executor, care parea, la inceput, o victima sigura.

Confruntarea a avut in prima parte un aspect de corida. In arena, taurul, care din punct de vedere al inteligentei nu e decat tot un boulean, se repede spre batista rosie a toreadorului cu toata forta. Taurul are insa o mare slabiciune. Nu poate nici sa se opreasca, si nici sa dea inapoi.

Pe cand toreadorul, a carui forta nici nu se poate compara cu a taurului, sare in laturi, face pasi inapoi si chiar piruete si mai infige cate un pumnal in greabanul animalului, asteptand ca acesta, pierzad sange, sa-i scada puterea si sa se prabuseasca.

Exact asa s-a comportat Vadim, fara putinta de a se opri si nici de a da inapoi. Asta a fost prima lui greseala. Nestiind sa-si crute fortele, a racnit, a jignit, a tipat, s-a agitat, pe cand doamna Somoldoc, asteptand sa scada puterile adeversarului, si le cruta pe ale sale, stiind ca, numai cu rabdare, va putea iesi victorioasa din aceasta confruntare.

N-am inteles nicio clipa de ce Vadim, conducatorul unui partid al muncii, nu a urmat sfatul lui Lenin, care, ca un mare strateg ce era, aplica mereu cu succes teoria "pasului inapoi".

Vadim a ales, in schimb, calea isteriei. Isteria nu este altceva decat forma cea mai directa de transformare a energiei corpului in caldura, cu efort intelectual nul. Doamna Somoldoc nu a trebuit decat sa astepte ca Vadim sa oboseasca, sa se incalzeasca, sa transpire si sa se epuizeze.

Apoi, infruntarea a capatat caracterul jocului de sah. Vadim, mai potolit din cauza oboselii, a inceput sa gandeasca mai mult, facand insa in continuare greseli, din cauza sentimentelor destructive care-l macinau, furia oarba si ura instinctiva.

Partenera de joc i-a pus lui Vadim ceasul pe masa, ducandu-l inteligent in "criza de timp", facand in acelasi timp un joc de sacrificiu plin de rabdare, dar cu care a castigat avantaje strategice pe tabla de sah.

Arma secreta a doamnei Somoldoc

Ca sa dea insa mat la rege, executorul judecatoresc a avut si o arma secreta, pe care poporul roman o are in sange si care nu a trebuit sa-l astepte pe Lenin ca sa-i spuna ca un pas inapoi, la momentul oportun, poate sa fie pasul decisiv spre victorie.

Asta au stiut-o toti domnitorii mari din istoria noastra, Stefan, Tepes, Mihai, dar si romanul simplu. Daca analizam orice hora romaneasca, o sa vedem ca acolo miscarea de baza se face "cu doi pasi inainte si unul inapoi".

Cine stapaneste arta asta, castiga. Stiu ca n-o sa ma creada nimeni, de aceea, o s-o citez pe doamna Paula Somoldoc, in clipa cand a repurtat victoria si Vadim s-a recunoscut invins. La ora 23, cand a ajuns la ultima camera care mai trebuia evacuata din imobil, si in care se aflau Vadim si inca 15 persoane, doamna executor le-a spus celor prezenti: "Va rog sa parasiti camera, ca sa nu ajungem la acte de violenta".

Apoi, fiindca nu s-a miscat nimeni, a urmat: "In momentul acesta, va declar evacuati". In acea clipa, doamna executor a facut pasul inapoi, iar Politia Romana, doi pasi inainte. In acea clipa, Vadim a strigat: "Stati, plecam de buna voie!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Corneliu Vadim Tudor evacuat, #evacuare PRM , #PRM