Corneliu Vadim Tudor implineste 61 de ani

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 10:48
6688 citiri
Corneliu Vadim Tudor implineste 61 de ani

Corneliu Vadim Tudor - scriitor, om politic, sociolog si jurnalist, s-a nascut pe 28 noiembrie 1949 la Bucuresti.

Una dintre cele mai vizibile si controversate personalitati ale perioadei post decembriste, care, intr-un fel sau altul, a marcat istoria ultimilor 20 de ani.

Studii

Licentiat al Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti, cu o teza despre Sociologia Religiei - 1971

A urmat cursurile Scolii de Ofiteri de Rezerva din Bucuresti - 1975

Bursier al Premiului Herder de la Viena - 1978/1979

Doctor in istorie si doctorand in teologie

Omul politic Corneliu Vadim Tudor

Fondator si presedinte inca de la infiintare (1991) al Partidului Romania Mare - formatiune politica de orientare conservatoare, crestina si pacifista.

Are 4 mandate consecutive de senator (1992/1996, 1996/2000, 2000/2004 si 2004/2008), perioada in care a indeplinit functii importante in Biroul Senatului, inclusiv cea de vicepresedinte

A candidat de 3 ori la Presedentia Romaniei, de fiecare data fara succes (1996 - locul 5 din 16 pretendenti, 2000 - a ajuns in turul doi cu Ion Iliescu, unde a obtinut numai 33,17% din sufragiile electoratului prezent la urne, 2009 - 5,56% din voturi, cel mai slab scor al sau in bataliile pentru fotoliul suprem de la Palatul Cotroceni.

Din toamna anului 2009 este membru al Parlamentului European.

Are interventii publice virulente pe probleme strigente sociale, precum si de politica interna si externa, de regula pigmentate de un limbaj colorat, cu metafore specifice pamfletului de sorginte argheziana.

Jurnalistul Corneliu Vadim Tudor

Si-a facut ucenicia in gazetarie la inceputul anilor '70 in paginile influentului cotidian "Romania libera" si in hebdomadarul de informare stiintifico-culturala "Magazin".

Redactor la Agerpres - 1975

A tinut rubrici mult gustate de cititori (in special cele sportive) la 'Saptamana', unde l-a avut discipol pe Eugen Barbu.

Dupa 1990 a fondat si publicat masiv in "Romania Mare", "Politica" (ambele saptamanale) si "Tricolorul" (cotidian).

A fost dat in judecata de mai multe ori in cazuri de insulta si calomnie, in urma unor pamflete aparute, fie sub semnatura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade.

Scriitorul Corneliu Vadin Tudor

A publicat peste 30 de carti de poezie, publicistica si eseistica, unele editate in limbile franceza, engleza si chiar araba

Pe langa ode inchinate "iubitilor conducatori" la mijlocul anilor '80, a scos si veritabile bijuterii lirice, versuri care puse si pe melodii au devenit slagare indragite de publicul iubitor de muzica usoara de calitate.

Bibliografie selectiva: Poezii (1977), Epistole vieneze (1979), Poeme de dragoste, ura si speranta (1981), Idealuri (1983), Saturnalii (1983), Istorie si civilizatie (1983), Mandria de a fi romani (1986), Miracole (1986), Carte romaneasca de invatatura (1991, 1992, 1993), Poems (1996), Piesele de teatru radiofonic (1998)

A scris scenariul cunoscutului film Triunghiul mortii - 1989

Cugetatorul Corneliu Vadim Tudor

Dintre ultimile sale perle in cateva cuvinte, amintim doar patru:

"Mai devreme sau mai tarziu toti pierdem lupta cu ingerul mortii."

"Popor de oieri, noi, romanii, am imprumutat ceva din obedienta oilor."

"Fiindca stam ca porcii in noroi, Dumnezeu S-a saturat de noi."

"Asumandu-Si umanitatea, Isus s-a pus la mintea noastra."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Corneliu Vadim Tudor biografie, #candidati presedentia Romaniei, #senatorii Romaniei, #europarlamentari romani , #stiri Corneliu Vadim Tudor