Opinii: Cine il opreste pe Vadim Tudor?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 14:56
11949 citiri
Opinii: Cine il opreste pe Vadim Tudor?
Foto: Evenimentul Zilei

Scandalul monstru de la sediul PRM are in el cateva dintre explicatiile pentru statutul nostru de tara de la periferia Europei civilizate si sub monitorizarea CE pe justitie.

Principalul protagnist si vinovat este Corneliu Vadim Tudor, care a sustinut un show de zile mari, pregatit, se pare, in cele mai mici detalii. Liderul PRM refuza sa paraseasca sediul, retrocedat proprietarilor, pe motiv ca aceastia ar fi doar niste escroci, iar hotararea de retrocedare ilegala. Si o face cu mijloacele care l-au consacrat.

Executorul judecatoresc, d-na Daniela Somaldoc, a fost jignita intr-un mod incalificabil (imbecila, analfabeta, mars de aici, infractoarea dracului) si a incasat un pahar de apa in plina figura, mijloc de lupta consacrat, se pare, pentru militantii PRM.

Trecand peste faptul ca un astfel de comportament fata de o femeie este cu totul dezonorant pentru Corneliu Vadim Tudor, europarlamentarul a comis un act grav de ultraj, caci d-na Somaldoc era acolo ca purtator al autoritatii statului si actiunea ei se baza pe hotarare judecatoreasca.

Prin urmare C.V. Tudor ar trebui sa infunde puscaria si pentru ultraj, si pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti. Dar cine sa-l bage acolo? Reactia politistilor, destul de numerosi, prezenti la evcuare a fost descurajatoare.

Niciunul nu a indraznit sa o apere pe executoare, ba chiar au acceptat umili la randul lor umilintele aplicate de C.V. Tudor. Unul a fost imbrancit, unul a ramas fara cascheta, fara sa riposteze in vreun fel. Fiecare dintre aceste fapte reprezinta cate un alt ultraj.

Sunt foarte curioasa daca macar Parchetul se va sesiza. Daca nu o va face, romanii vor ramane din nou cu impresia ca exista personaje intangibile in aceasta tara, ca exista oameni care, urland, jignind si calcand in picioare orice autoritate, isi pot permite orice deoarece nimeni nu are curajul sa-i infrunte.

Corneliu Vadim Tudor si-a facut din injuria cea mai ordinara si calomnia cea mai odioasa un mod de a face politica. Nimeni n-a reusit sa-l opreasca. Oare n-ar fi cazul ca acest lucru sa se intample in sfarsit?

Asta cu atat mai mult cu cat nici macar nu discutam despre isteria unui anonim, ci despre nesupunerea civica a unui europalamentar, teoretic un model si, in orice caz, un reprezentant al Romaniei intr-un for european cat se poate de respectabil. Daca lasam sa fim reprezentati de un infractor de drept comun, nici nu meritam o imagine mai buna.

Poate ca, pe fond, Corneliu Vadim Tudor are dreptate si retrocedarea o fi ilegala. Nu cred sub nicio forma ca din motive politice, caci nimeni nu-si mai bate capul cu un partid muribund si extraparlamentar. Dar, teoretic, este posibil sa fie si aceasta o operatiune a mafiei imobiliare, avand in vedere amplasamentul exceptional al imobilului in discutie.

Pe de alta parte, este greu de inteles de ce PRM a primit acest sediu, aflat in proprietatea RAPPS, in urma cu doar 5 ani, de la guvernul Tariceanu. C.V. Tudor pretinde ca i-ar fi cerut premierului de atunci garantii ca nu vor exista probleme juridice legate de sediu, garantii pe care le-ar fi primit si care, iata, nu au avut nicio valoare.

Mi-e greu sa cred ca in urma cu 5 ani nu se stia de revendicarea imobilului, cat timp prima notificare a fost facuta inca din 1992. Ea a fost insa ignorata probabil, dovada suplimentara cat valoreaza dreptul de proprietate in mentalitatea autoritatilor din Romania.

Dar chiar asa stand lucrurile, C.V. Tudor avea la dispozitie cai legale si decente pentru a ataca aceasta retrocedare. A ales insa calea cu care este obisnuit, in forta, convins ca nimeni nu va avea curajul sa i se opuna. Deocamdata a facut-o doar o femeie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#evacuare Corneliu Vadim Tudor, #Corneliu Vadim Tudor scandal , #PRM