Aberatia zilei: Acesti parlamentari care distrug Romania si "bagajul genetic" al lui Vadim

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 12:06
14528 citiri
Aberatia zilei: Acesti parlamentari care distrug Romania si "bagajul genetic" al lui Vadim
Foto: Arhiva (B1TV)

In Parlamentul Romaniei au ajuns nepriceputi de toate felurile, dornici de faima sau bani gramada. Un dram de responsabilitate i-ar fi putut, insa, determina sa isi aleaga macar consilieri bine pregatiti, care sa le compenseze lipsurile. Din pacate, lucrurile nu stau deloc asa, iar rezultatele se vad.

Asa se face ca in sertarele Senatului si Camerei Deputatilor zac cu anii initiative legislative sau decizii ale Curtii Constitionale care ar trebui rezolvate in doar 45 de zile (pentru ca, din pacate, Parlamentul Romaniei adopta pe banda rulanta proiecte neconstitutionale...).

"Situatia ideala este sa ai un parlamentar care sa stie meserie, sa fie in domeniul cu pricina, care sa fie ajutat de un cabinet puternic, care la randul sau sa stie meserie. La noi, din pacate, de multe ori, nu este cazul nici de o parte, nici de cealalta", declara Radu Magdin, consultant politic, pentru Digi24, intr-un material care scotea la iveala faptul ca jumatate dintre alesi fac parte din comisii de specialitate care nu au legatura nici cu pregatirea lor academica, nici cu experienta profesionala.

In aceste conditii, pare normal ca una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor sa fie angajata consilier parlamentar doar pentru ca tatal ei a murit brusc. Normalitate pentru Romania, dar aberatie pentru orice alta tara membra NATO si UE care isi doreste legi bune si progres economic.

Mai exact, Lidia Tudor, fiica cea mare a fostului lider PRM, va semna saptamana viitoare contractul de consilier parlamentar al senatorului UNPR Haralambie Vochitoiu, urmand sa primeasca circa 2.000 de lei brut dupa ce se va hotari daca va lucra la documentare, unde va trebui sa puna in acord legile vechi cu noile proiecte, sau va lucra la redactare, informeaza Romania TV.

"Sunt convins ca tot bagajul genetic al lui Vadim Tudor s-a transmis si catre fete", a justificat Haralambie Vochitoiu neobisnuita sa alegere, desi Lidia Tudor sustinea ca nu isi doreste sa intre in politica.

Una dintre fiicele lui Vadim Tudor, angajata la Senat datorita "bagajului genetic"

"Tatal meu nu si-a dorit pentru mine sa intru in politica si nici eu nu-mi doresc sa intru vreodata in politica, din cauza experientei pe care a avut-o el in politica si din cauza faptului ca politica din Romania nu este un domeniu in care eu sa intru. Nu am ce cauta acolo. Politica nu este pentru mine", explica aceasta.

Si, totusi, pana la urma s-a razgandit si a intrat.

Nu stim ce a gasit senatorul UNPR in bagajul genetic lasat de Corneliu Vadim Tudor folositor in activitatea sa parlamentara, pentru ca nu ne asteptam ca Lidia Tudor sa fie platita pentru a scrie poezii.

Cat despre felul in care facea politica "tribunul", e suficient sa ne amintim doar episodul Oana Zavoranu, propusa mai intai ca si candidat la deputatie intr-un colegiu din Bucuresti, cu "fusta scurta si burta goala", cum se recomanda ea, si data apoi in suturi afara din partid.

"Daca fata asta are impresia ca lupta cu Vadim Tudor, e o sinucigasa. Mai, fetito, ti-a luat Dumnezeu mintile. Maimuta asta e o mahalagioica, crescuta printre tigani, o analfabeta, o parasuta careia i s-a infundat. E o parasuta, e zero barat. O infatuata. Poate cineva sa reziste langa o persoana ca ea? Pepe e o victima a datoriei, ar merita o statuie in Ferentari. Barbata-su a dat-o afara din casa ca era curva", vitupera intr-o emisiune de televiziune la Kanal D fostul senator PRM.

Si este doar un scurt flash din seria de invective si calomnii lansate public fara nicio rusine de Corneliu Vadim Tudor, in urma carora s-a ales cu peste 100 de procese.

Cu asa "bagaj genetic", suntem nerabdatori sa aflam cum se va incadra noului consilier parlamentar in peisajul politic. Probabil ca se va incadra, tinand cont ca pretentiile nu sunt mari, dovada ca va fi colega cu celebrul cantaret Rafael, cunoscut de la formatia IRIS.

Intrebat in 2013 de ce l-a ales pe Rafael sa faca parte din echipa sa, care numara atunci 11 consilieri, Haralambie Vochitoiu a explicat: "Sunt diversi oameni de diverse profesii care sunt consultantii mei si cu care ma sfatuiesc atunci cand e nevoie de ceva, oameni care imi organizeaza agenda, unii dintre ei, cu care avem diverse reactii, construim programul de guvernare impreuna".

La vremea respectiva, cei 586 de deputati si senatori aveau ca angajati 2.265 de persoane la birourile parlamentare, suma decontata lunar pentru remunerarea lor depasind trei milioane de lei, relata Mediafax.

Poate ca acesti consilieri si-ar merita banii, daca ar face treaba foarte buna. Dar nu putem sa nu ne gandim la condamnarile primite de diversi senatori si deputati pentru ca si-au angajat la cabinete sotiile sau copiii, sau la milioanele de euro cheltuite de Guvernul Romaniei pentru perfectionarea peste hotare a sute de tineri specialisti in administratie publica, care nu si-au gasit loc de munca la revenirea in tara.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fiica Vadim consilier Parlament, #Lidia Vadim Tudor angajata Senat , #murit