Fetiţă de un an cu corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV într-un spital din București: "E ca şi când ar fi sudat fără ochelari"

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 09:57
3571 citiri
Fetiţă de un an cu corneea arsă după ce a fost expusă la raze UV într-un spital din București: "E ca şi când ar fi sudat fără ochelari"
Fetiță cu corneea arsă de la lampa UV, într-un spital din București FOTO captură video/observatornews.ro

Caz revoltător de neglijenţă la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Bucureşti.

O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte consultul într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare.

Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă. Directorul spitalului a cerut scuze părinţilor şi a promis că angajatul nepăsător va fi sancţionat.

"Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii", povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl copilei. "A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării", adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei, potrivit observatornews.ro.

Au mers la spital pentru o răceală, dar s-au întors cu probleme grave.

"Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă". Părinţii şi-au dus bebeluşul răcit la camera de gardă de la Spitalul de Copii Victor Gomoiu. "Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă", mărturiseşte Alexandra Mocănașu, mama fetiţei, pentru observatornews.ro

Timp de o oră, tatăl şi fetiţa au aşteptat medicul de gardă, lângă lampa UV. "Am stat cu copilul acolo tot acest timp, până a venit doamna doctor să o consulte. Când a intrat doamna doctor, a stins lampa. Pur şi simplu a stins-o şi şi-a văzut de consultul copilului, după care s-a dus înapoi în spital", spune Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Acasă au apărut primele simptome. Diagnosticul: arsură de cornee

Au primit o reţetă şi au fost trimişi acasă. După o oră, au început problemele atât pentru tată cât și pentru copil.

Directorul Spitalului Victor Gomoiu a aflat despre incident abia după două zile. Asistentul care a trimis bebeluşul în containerul cu lampa cu ultraviolete pornită este anchetat de superiori. Conducerea Spitalului Victor Gomoiu va decide luni dacă îl demite pe asistentul neglijent.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#cornee, #ochi, #lampa UV, #spital, #gomoiu , #stiri sociale