Severin, atacat si de europarlamentarii PSD: Suspectat ca-si tragea bani din bugetul delegatiei

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 17:14 3234 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD Corina Cretu a declarat, joi, ca, atunci cand Adrian Severin era seful delegatiei PSD in Parlamentul European, erau probleme cu bugetul acesteia, care era gestionat personal de Severin, fara trezorier.

"Noi am mai avut probleme in delegatie, le-am ridicat la momentul respectiv in interiorul partidului, in interiorul grupului, in legatura cu gestionarea bugetului nostru. Deci, aveam semnale ca (Adrian Severin - n.r.) ar vrea sa ia din toate partile", afirma europarlamentarul Corina Cretu intr-un interviu pentru Medifax.

Eurodeputatii PSD au ridicat de mai multe ori problema bugetului lor, sustine aceasta.

"Dar noi eram priviti ca niste oameni..., adica cum sa te pui cu un om ca Adrian Severin si sa il suspicionezi. Noi eram vazuti ca nebuni. Dar nu am nicio satisfactie legata de faptul ca asa s-a terminat conflictul nostru cu domnul Severin, ca nu mi-as fi dorit sa se termine asa. Si de aceea nici n-am vrut sa ies public, pentru ca am fost printre cei care au ridicat inca din mandatul trecut aceste probleme", spune Cretu.

Social democrata a mai declarat ca erau probleme "legate de netransparenta bugetului" delegatiei PSD din PE, "care a fost gestionat personal de Adrian Severin, atat timp cat a fost seful grupului".

"A fost singura delegatie romana care, de pilda, nu a avut trezorier. Pentru trei ani de zile nu a avut trezorier. (...) Oricum, s-a facut ordine, tocmai pentru ca am ridicat aceasta problema in grupul socialist. Dar noi eram partea blamata din delegatia romana. Din pacate, el a venit acolo cu ideea de a intra intr-un razboi cu noi, ne-a dispretuit foarte tare, ne-a vorbit si ne-a facut foarte mult rau. Dar, asa cum am spus, n-am nicio satisfactie ca s-a terminat asa", afirma Cretu.

Ea a precizat ca este vorba despre bugetul grupului pentru conferinte si alte actiuni, de care "noi aflam de la colegii nostri-liberali, populari si asa mai departe. Noi nu am stiut la inceput ca avem asemenea drepturi", adauga ea.

Corina Cretu spune ca actualul lider PSD a incercat rezolvarea acestor probleme in cadrul partidului.

"Domnul Ponta a incercat, de cand a venit. Domnul Geoana, inainte, nu. A fost clar de partea domnului Severin si n-am putut ridica aceasta problema. Dar, de cand s-au mai schimbat lucrurile si la partid, domnul Ponta, domnul Dragnea s-au intalnit cu noi toti, au ascultat parerile, lucrurile au inceput sa se limpezeasca, ne-am ales un trezorier, un nou sef de delegatie".

Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati.

Trei dintre alesii europeni ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser. Ultimii doi au demisionat imediat din PE, Severin a rezistat presiunilor eurodeputatilor socialisti si pesedistilor, fiind exclus in 23 martie din grupul PES.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News