Juncker va purta discutii doar cu Corina Cretu pentru postul de comisar european (Video)

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 16:29 2615 citiri
Foto: ziuanews.ro

Presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidati ai Romaniei pentru un post de comisar sa aiba discutii doar cu europarlamentarul PSD Corina Cretu, chiar daca prima optiune a Bucurestiului a fost pentru Dacian Ciolos, potrivit unui surse europene.

Purtatorul de cuvant al CE Natasha Bertaud a anuntat ca discutia dintre Jean-Claude Juncker si candidatul roman va avea loc joi.

Corina Cretu, confirmata de Juncker pentru Comisia Europeana - Surse

Dupa ce a pierdut Agricultura, Romania mizeaza pe obtinerea portofoliului pentru Politica Regionala, detinut in prezent de austriacul Johannes Hahn, care va primi un alt portofoliu. Acelasi post este vizat insa si de Cehia, care a nominalizat-o pe Vera Jourova, ministru pentru Dezvoltare Regionala.

"As prefera un portofoliu in competentele unde simt ca sunt puternica, in special Politica Regionala, Relatii Institutionale, Transporturi sau Industrie", a afirmat Vera Jourova, in momentul nominalizarii.

Potrivit The Prague Post, Jourova ii va transmite lui Juncker faptul ca Guvernul ceh doreste portofoliul Politicilor Regionale.

Jean-Claude Juncker a inceput, marti, interviurile cu persoanele nominalizate de tarile membre pentru postul de comisar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii