E oficial: Corina Cretu, a doua propunere a Romaniei pentru functia de comisar european

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 14:25
4878 citiri
E oficial: Corina Cretu, a doua propunere a Romaniei pentru functia de comisar european
Foto: EurActiv

Europarlamentarul Corina Cretu este a doua nominalizare a Romaniei pentru a ocupa una dintre cele 28 de functii de comisar european, potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker.

Dupa ce informatia a aparut sambata pe surse, aceasta a fost confirmata luni, cand B1 TV a prezentat adresa trimisa de Ponta la Bruxelles, in care prima nominalizare a Guvernului este Dacian Ciolos, iar a doua este Corina Cretu.

Corina Cretu, a doua nominalizare a Romaniei pentru functia de comisar european - surse

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la plecarea la Reuniunea Extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, ca Guvernul a trimis doua propuneri fara ca Parlamentul sa-i audieze pe candidati.

Basescu acuza Guvernul: Am aflat de la Bruxelles ca avem doua nominalizari pentru functia de comisar european

Mai mult, seful statului s-a plans ca a aflat de la Bruxelles de cele doua nominalizari si a acuzat Guvernul ca incalca legislatia interna, pentru ca cele doua persoane propuse pentru functia de comisar european nu au fost audiate in Parlament.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, i-a raspuns lui Traian Basescu spunand ca nu se poate, potrivit regulamentului intern al Parlamentului, ca persoanele nominalizate la o functie de comisar sa fie audiate inainte ca una dintre acestea sa fie acceptate de Juncker si inainte ca tara noastra sa primeasca un portofoliu.

Mihail Neamtu, despre desemnarea Corinei Cretu: Ajungem de rasul intregii Europe

La sfarsitul lunii iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca a transmis scrisoarea prin care Dacian Ciolos este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea Romaniei, pentru portofoliul Agriculturii. De profesie inginer agronom, Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, ocupa functia de comisar pentru domeniul agriculturii in cadrul Comisiei Europene incepand din februarie 2010.

Economist de profesie, Corina Cretu este europarlamentar din anul 2007. Ea a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintiei pe vremea lui Ion Iliescu, iar in prezent este membru in Adunarea Parlamentara a OSCE, precum si in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Corina Cretu comisar European, #Corina Cretu nominalizata comisar , #euroarlamentar