Cristian Preda: Corinei Cretu i s-au adus trei acuzatii despre vizita in Reunion

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 19:33 4682 citiri
Foto: Facebook/ Corina Cretu

Europarlamentarul Cristian Preda spune ca i-au fost aduse trei acuzatii comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, referitoare la vizita sa in insula Reunion, despre care a scris "Politico", care a facut si alte dezvaluiri despre comisar.

"Vizita in insula Reunion, despre care scria deunazi Politico, i-a dat multe batai de cap Corinei Cretu. Trei au fost acuzatiile care i-au fost aduse:

- folosirea unei deplasari oficiale pentru o calatorie privata;

- sustinerea cu fonduri europene a unui proiect, La nouvelle route du littoral, realizat de o firma care are legaturi cu sotul ei;

- implicare politica, desi e oficial european", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Acesta mai noteaza ca "jurnalistii de investigatie din Romania ar putea afla si ei lucruri interesante, daca si-ar da putin osteneala".

Scandalul Corina Cretu: Interpelari catre Comisia Europeana si dosar despre deplasarea in Reunion

Joi, europarlamentarul roman a precizat, tot pe contul sau de pe reteaua sociala, ca reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana este anchetat intr-un dosar legat de finantarea unui proiect din insula Reunion.

In materialul publicat de Politico pe 10 decembrie se arata ca jumatate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale Corina Cretu a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste.

Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca. Fosti si actuali angajati au descris "dezordinea" din echipa Corinei Cretu, din care au plecat, pe rand, seful de cabinet, adjunctul acestuia, seful de comunicare, dar si alti membri ai staff-ului.

Corina Cretu raspunde acuzatiilor din Politico: Un atac fara precedent! (Video)

9 din 18 persoane din biroul Corinei Cretu si-au dat demisia in doar 12 luni, pe fondul programului de munca prea lejer pe care il avea aceasta, dar si din cauza tendintei sale de a combina calatoriile oficiale cu excursii in scop recreativ.

Mai mult, Corina Cretu le cerea angajatilor din cabinetul sau sa ii rezolve diverse treburi personale, cum ar fi sa-i duca rufele la spalat, sa ii cumpere alimente si sa ii plimbe cu masina rudele.

Dezvaluiri incredibile de la Bruxelles: Politico sustine ca angajatii Corinei Cretu si-au dat demisia - ii punea sa-i duca rufele la spalat

Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele. De asemenea, Cretu se pare ca nu tine cont de unele dintre regulile institutionale de la Bruxelles, ceea ce a provocat frustrare in randul echipei sale. De exemplu, angajatii sai au spus ca aceasta fuma in birou, incalcand o interdictie valabila la nivelul intregii institutii.

Angajatii Corinei Cretu au mai aratat ca aceasta obisnuia sa amestece vizitele oficiale cu excursiile in scop recreativ. De exemplu, in luna mai, comisarul a transformat o delegatie oficiale de patru zile in Insula Reunion din Oceanul Indian intr-o vacanta de zece zile alaturi de sotul ei, omul de afaceri Ovidiu Rogoz, potrivit programului pe un an obtinut de Politico.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii