Corina Cretu: Vinovatii de crimele din Libia trebuie pedepsiti exemplar

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 19:09 1187 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD a solicitat Ministerului de Externe al Romaniei, Guvernului si Presedintelui sa adopte o atitudine ferma de condamnare a situatiei din Libia, facand demersuri catre Uniunea Europeana si ONU pentru adoptarea acelor masuri care sa duca la stoparea pierderilor de vieti omenesti.

"Cred ca fata de conducerea de la Tripoli este nevoie de mult mai multa fermitate si de gesturi puternice de condamnare, care sa treaca dincolo de vorbe. Carta ONU are si alte instrumente pentru a transmite un mesaj puternic celor care nesocotesc prevederile ei si sfideaza comunitatea internationala.

Solicit Ministerului de Externe al Romaniei, Guvernului si Presedintelui sa adopte o atitudine ferma de condamnare a situatiei din Libia, facand demersuri catre Uniunea Europeana si ONU pentru adoptarea acelor masuri care sa duca la stoparea pierderilor de vieti omenesti. Varsarea de sange din Libia trebuie sa inceteze imediat, iar cei vinovati sa fie chemati in fata justitiei internationale si pedepsiti exemplar, ca in cazul crimelor din fosta Iugoslavie", se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com

Solicitarea a fost lansata la scurt timp dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezolutie in legatura cu situatia din Libia.

"Nu inteleg si nu pot aproba pasivitatea si reactia extrem de tardiva si de timida a ONU, a comunitatii internationale si a Uniunii Europene chiar. Cand oamenii mor sau sunt raniti pe strazi, cand asupra lor fortele de ordine trag la intamplare, cand impotriva lor este folosita aviatia de vanatoare-bombardament, ei bine, asta ne priveste pe noi toti, nu este doar treaba liderului de la Tripoli", a completat Corina Cretu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza khachaturian
khachaturian
rank 1
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Nu inteleg si nu pot aproba pasivitatea si reactia extrem de tardiva si de timida a ONU, a comunitatii internationale si a Uniunii Europene chiar.