Corina Cretu: Tokes se identifica acum cu Revolutia Romana. Este o jignire la adresa cetatenilor

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 19:15
1986 citiri
Corina Cretu: Tokes se identifica acum cu Revolutia Romana. Este o jignire la adresa cetatenilor
Foto: Facebook

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a afirmat ca cererea ei privind retragerea decoratiei acordate lui Laszlo Tokes nu este indreptata impotriva unei etnii, ci este "un protest fata de actiunile unui cetatean roman care uraste cu metoda majoritatea romana".

"Am luat cunostinta de acuzele domnului Laszlo Tokes, care este foarte iritat de cererea mai multor detinatori ai Ordinului National 'Steaua Romaniei', aceea de a-i fi ridicat ordinul, ca urmare a actiunilor si declaratiilor sale antiromanesti.

Imi pare rau sa constat ca, in loc sa raspunda acuzelor care i se aduc, acuze foarte precise, care nu au legatura nici cu etnia careia ii apartine, nici cu alte calitati ale domniei sale, domnul Laszlo Tokes se identifica acum cu Revolutia Romana si considera cererea un atac impotriva cetatenilor din Timisoara.

Tokes: Retragerea Ordinului "Steaua Romaniei" echivaleaza cu desconsiderarea trecutului revolutionar al Timisoarei

Este o jignire in plus la adresa cetatenilor romani. Personal, am spus foarte clar ca nu am contestat si nu contest meritele sale in ceea ce priveste actiunile de protest din Timisoara, din decembrie 1989. Dar la Timisoara, ca si in intreaga Romanie, nu a fost vorba despre Laszlo Tokes", sustine Cretu, intr-un comunicat remis luni.

Potrivit acesteia, Laszlo Tokes "le este dator cetatenilor timisoreni, care si-au pus in joc viata pentru a-l apara".

"Si care este raspunsul sau? Cererea unui protectorat unguresc asupra Transilvaniei? Jignirea permanenta a sentimentelor poporului roman? Vad ca se identifica acum cu Revolutia Romana. Despre asta a fost Revolutia Romana? Despre separatism? Despre un nou Diktat de la Viena? Despre intoarcerea in timp, la cea mai tragica perioada a majoritatii romanesti din Transilvania administrata de unguri? Ma tem ca asa ceva depaseste limitele decentei, ca sa nu spun mai mult", scrie Cretu.

Tokes afla pe 19 septembrie daca i se retrage decoratia "Steaua Romaniei"

Ea subliniaza ca timisorenii au dat, fara nicio contributie a lui Laszlo Tokes, directia evolutiei Romaniei post-ceausiste, au generat un program de democratizare a tarii, de sincronizare a ei cu valorile europene.

Eurodeputatul Laszlo Tokes sustine ca eventuala retragere a Ordinului Steaua Romaniei ar fi "un act discriminativ, antimaghiar" si ar echivala cu "desconsiderarea repetata a trecutului revolutionar al Timisoarei".

Intr-un comunicat transmis presei cu ocazia implinirii a 25 de ani de cand in Arad preotii Eparhiei reformate de la Oradea au adoptat textul unui protest fata de planul de sistematizare a satelor adoptat de Nicolae Ceausescu, Laszlo Tokes arata ca, in ultima perioada, impotriva sa se desfasoara "o campanie de denigrare si ura".

In 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrarile Universitatii de Vara "Balvanyos", ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca "un sistem de cooperare nationala", astfel incat sa ofere "protectorat" Transilvaniei, "asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cretu Tokes, #Corina Cretu Tokes revolutie, #Tokes Steaua Romaniei , #euroarlamentar