Dragos Bucurenci si nepoata lui Ioan Rus, in echipa Corinei Cretu la CE (Video)

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 14:56
3590 citiri
Dragos Bucurenci si nepoata lui Ioan Rus, in echipa Corinei Cretu la CE (Video)
Foto: EC Audiovisual Service

Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale, si-a anuntat, vineri, noul cabinet impreuna cu care isi incepe mandatul, la 1 noiembrie.

Cabinetul Corinei Cretu este condus de un spaniol, Dr. Mikel Landabaso, un specialist cu aproape 30 de ani de experienta in domeniul dezvoltarii regionale, se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Majoritatea membrilor cabinetului provine din Estul Europei, unde se afla cele mai multe dintre regiunile Uniunii vizate de politica de dezvoltare regionala. Impreuna cu asistentii lor, membrii cabinetului Cretu provin din sase state membre si vorbesc zece limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Corina Cretu s-a declarat bucuroasa sa porneasca la drum in noua sa calitate alaturi de o echipa de profesionisti cu experiente si rezultate remarcabile.

Corina Cretu, aviz pozitiv in PE pentru functia de comisar: Trebuie sa muncesc in urmatorii 7 ani

"I-am ales pe fiecare dintre ei pentru competentele lor profesionale dar si, ma bucur s-o spun, pentru calitatile lor umane. Avem o sarcina uriasa in fata si am incredere ca, impreuna cu aceasta echipa, vom reusi sa readucem cresterea economica si sa le oferim o viata mai buna oamenilor din regiunile cele mai putin dezvoltate ale Europei", a spus Corina Cretu.

Seful cabinetului este Dr. Mikel Landabaso, care conduce Centrul de Competenta pentru Dezvoltare Inteligenta si Durabila al Directiei Generale Politica Regionala si Urbana (DG Regio). Este de profesie economist si a lucrat in domeniul dezvoltarii din 1986 si la Comisia Europeana - DG Regio din 1990.

Are un doctorat in economie de la Universitatea Tarii Bascilor si a predat dezvoltare regionala la University of North Carolina at Chapel Hill, Universitatea Libera din Bruxelles si Universitatea din Deusto.

Gabriel Onaca, sef de cabinet adjunct, are o vasta expertiza in afaceri europene la nivelul administratiei publice centrale. Incepand cu 2013, a condus eforturile Romaniei de crestere a ratei de absorbtie a fondurilor europene, ca Secretar de Stat in Ministerul Fondurilor Europene. S-a alaturat Guvernului Romaniei dupa patru ani de activitate de consilier juridic la Comisia Europeana, Directia Generala pentru Traduceri. Intre 2004 si 2009, si-a asumat responsabilitati consultative in cadrul Guvernului Romaniei, pentru doi Vice-Prim-ministri si pentru Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul. Intre 2002 si 2004 a fost expert la Presedintia Romaniei in relatii internationale si europene al Programului de Dezvoltare al ONU.

Gabriel Onaca are licenta in dreptul european si un master in studii europene la Universitatea Pierre Mendes-France din Grenoble.

Ioana Rus, membru al cabinetului, expert, are experienta in diplomatie si afaceri europene. In 2004 a inceput sa lucreze ca diplomat la Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE. Din 2008 a fost consilier la Parlamentul European in domeniul politicilor de dezvoltare regionala iar in iulie 2014 a fost numita consilier al Vicepresedintelui Parlamentului European.

Ioana Rus este de profesie economist, specializata in marketing la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. A obtinut un master in management si comunicare in afaceri la SNSPA Bucuresti.

Potrivit presei, Ioana Rus este nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus.

Dragos Bucurenci, membru al cabinetului, consilier de comunicare, este consultant si trainer de comunicare, jurnalist si activist civic. Are un MBA de la Universitatea Stanford (2013) si a construit doua dintre cele mai importante ONG-uri de mediu din Romania, Salvati Delta Dunarii si MaiMultVerde. Are 12 ani de experienta ca editorialist in presa scrisa si a produs si prezentat, timp de 7 ani, emisiuni de televiziune pentru canale publice si private.

Jan Mikolaj Dzieciolowski, membru al cabinetului, s-a nascut la Buenos Aires, Argentina. Are un master in economie la Marseille Business School, un master in stiinte politice la Institut d'Etudes Politiques de Paris si un master in studii europene interdisciplinare la College of Europe. Si-a inceput cariera in biroul Comitetului pentru Integrarea Europeana a Poloniei ca expert al Negociatorului Principal al Poloniei pentru aderarea la UE.

Tomas Nejdl, membru al cabinetului, este un expert ceh in politici de coeziune, cu o experienta de 16 ani la nivel national, international si la Comisia Europeana. A participat la negocierile de aderare ale Republicii Cehe si a lucrat apoi ca secretar de politica regionala la Reprezentanta Permanenta a Cehiei la UE. S-a alaturat apoi Comisiei Europene ca expert national detasat in echipa de coordonare a DG Regio. Are un master in geografie la Universitatea Carolina din Praga, unde a studiat geografia sociala si dezvoltarea regionala.

Mathieu Fichter, asistent de politici, este conducatorul echipei care se ocupa de crestere durabila in Centrul de Competenta pentru Dezvoltare Inteligenta si Durabila al DG Regio. Este expert in dezvoltare durabila, mai ales in energie, clima si mediu, lucrand in acest domeniu din 2006, inclusiv in Parlamentul European. S-a alaturat Comisiei Europene - DG Regio in 2008. Are un master in managementul mediului la Universitatea Libera din Bruxelles si un master in economie si sociologie la Universitatea din Strasbourg.

A.I.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Corina Cretu membri cabinet Comisie, #Cretu cabinet Comisia Europeana , #comisar european