Corina Cretu s-a plans in PE ca romanii sunt discriminati in UE

Marti, 05 Iulie 2011, ora 15:34 1649 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a protestat, luni, in plenul Parlamentului European, la Strasbourg, fata de masurile discriminatorii, puse in practica de la 1 iulie de Olanda impotriva cetatenilor romani si bulgari, care, alaturi de cei extra-comunitari, vor benefica de permise de munca, doar in cazuri exceptionale.

Eurodeputatul social democrat a precizat ca tara noastra si-a indeplinit obligatiile care ii revin la nivel european, inclusiv contributia la bugetul comun, drept urmare masurile sunt discriminatorii, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Indiferent de problemele de acomodare ale noilor membre cu regulile UE, nu cred ca ele dau dreptul unui stat membru sa-i discrimineze pe romani, care au drepturi egale cu oricare alt cetatean din tarile Uniunii. Din pacate, aceste dovezi de egoism national se multiplica in ultima vreme, in ciuda faptului ca aceasta criza trebuie sa demonstreze ca solidaritatea, ce sta la baza constructiei europene, nu este o vorba goala", a atras atentia Corina Cretu, mentionand si cazul Danemarcei, care reintroduce de marti controale vamale la granitele interne ale Uniunii.

Europarlamentarul roman a pledat, in acest context, impotriva abandonarii constructiei europene in mainile partidelor populiste si extremiste, care alimenteaza temerile populatiei si ataca valorile fondatoare ale Uniunii Europene pentru castiguri electorale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News