Corina Cretu: Romania trebuie sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 15:42
2902 citiri
Corina Cretu: Romania trebuie sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie
Foto: Blog Corina Cretu

Comisarul european pentru Politici Regionale Corina Cretu sustine ca Romania trebuie sa identifice mai bine domeniile in care exista riscul fenomenului de coruptie, facand apel la autoritatile sa implementeze masuri preventive.

Oficialul considera ca raportul MCV arata, pe langa aspectele pozitive, si domeniile unde tara noastra mai are de lucrat, informeaza Mediafax.

Raportul MCV a fost publicat - Ce recomandari are Comisia Europeana pentru Romania

Ea s-a referit la recomandarile despre intensificarea actiunilor impotriva conflictelor de interese, a favoritismului, a fraudei si a coruptiei in achizitiile publice.

Corina Cretu sustine ca, in raportul MCV, Comisia Europeana nu a trecut cu vedere progresele facute in combaterea coruptiei si a facut recomandari pentru continuarea acestor practici.

De asta avem nevoie de MCV! (Opinii)

Corina Cretu, despre eficientizarea fondurilor europene

In contextul perchezitiilor facute la inceputul saptamanii la Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU si AM-POSCCE, comisarul european este de parere ca actiunile DNA sunt parte a unui proces de lupta impotriva coruptiei si ca "organele in drept trebuie sa isi conduca anchetele cu profesionalism si rapiditate, in deplina cooperare cu celelalte institutii implicate in procesul de gestionare al fondurilor".

Perchezitii la Ministerul Fondurilor Europene (Video)

De asemenea, ea a identificat si prioritatea absoluta pentru toate institutiile din Romania: eliminarea tuturor zonelor de risc in circuitul gestionarii fondurilor europene.

"Exista posibilitatea utilizarii unei parti din finantarea europeana pentru actiuni de sensibilizare si preventie in randul populatiei, pentru ca nu doar combaterea coruptiei este importanta, ci si prevenirea ei, iar asta cere o schimbare de mentalitate", a punctat Corina Cretu.

Ea a cerut "o alocare de resurse umane mai consistenta" pentru eficientizarea fondurilor europene, deoarece "subiectul e unul complex si important".

Cretu a mai spus ca "lipsa unor proiecte mature" a fost una dintre "carentele importante ale Romaniei in perioada 2007 - 2013", dar ca tara noastra "a facut progrese remarcabile in ultimii doi ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Corina Cretu raport MCV, #Corina Cretu combatere coruptie, #Corina Cretu fonduri europene , #comisar european
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Hahn
Hahn
rank 5
tovarasa Cretzu, ce zice Collin este bine asa ?