Corina Cretu, PSD: Propunerea lui Tokes aduce un afront grav democratiei

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 15:57 1935 citiri
Foto: Arhiva

Eurodeputata PSD Corin Cretu critica propunerea europarlamentarului Laszlo Tokes, care i-a cerut lui Traian Basescu ca principiul proportionalitatii etnice sa fie introdus in legislativa electorala inainte de alegerile din acest an, si sustine ca este un afront adus democratiei.

"Propunerea lui Laszlo Tokes denota fie diletantism in materie de politica, fie rea-vointa. In ambele cazuri, el aduce un afront grav democratiei. Principiul reprezentarii proportionale nu poate fi aplicat doar minoritatilor. Un sistem electoral trebuie sa fie valabil pentru intreaga populatie. Indiferent ca este vorba despre vot uninominal sau vot cu reprezentare proportionala, acelasi sistem trebuie pus in aplicare pentru toti", a declarat Corina Cretu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarul PSD mai crede ca nu poate fi vorba de o defavorizare a comunitatii maghiare, in conditiile in care UDMR s-a aflat la putere in toti acesti ani:

"Intentia lui Laszlo Tokes, pe langa faptul ca este profund anti-democratica, nici macar nu se justifica. Minoritatea maghiara nu este nicidecum defavorizata, din moment ce UDMR a facut parte din coalitia de guvernare in toti acesti ani. Comunitatea maghiara din Romania nu are nevoie de reguli preferentiale in ceea ce priveste alegerea reprezentantilor sai", a mai explicat europarlamentarul PSD.

In plus, Corina Cretu evidentiaza faptul ca Traian Basescu nu are drept de initiativa legislativa si, prin urmare, sprijinul cerut de Laszlo Tokes sefului statului este lipsit de temei.

Hasotti: Propunerea lui Laszlo Tokes este o aberatie antidemocratica

Laszlo Tokes a solicitat presedintelui Traian Basescu, intr-o scrisoare deschisa, ca principiul proportionalitatii etnice sa fie introdus in legislativa electorala inainte de alegerile din acest an, pentru a fi respectate astfel drepturile comunitatii maghiare din Transilvania.

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii