Corina Cretu, PSD: Adoptarea deciziilor CE nu implica modificarea Constitutiei

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 19:22 1772 citiri
Foto: Arhiva

Eurodeputata PSD, Corina Cretu, a declarat ca deciziile care s-au luat la Consiliul European nu sunt nicio noutate si pot fi implementate fara sa fie nevoie de modificarea Constitutiei, daca se aplica planul USL de scadere a deficitelor.

"Adoptarea deciziilor Consiliului European nu necesita modificarea Constitutiei. Astfel de masuri nu reprezinta nicio noutate avand in vedere ca o parte dintre ele au mai fost facute si in trecut. Implementarea acestora se poate face fara modificarea Constitutiei, asa cum se poate vedea in cei 5 pasi din planul USL de scadere a deficitelor.

Modificarea Constitutiei este o obsesie pe care Traian Basescu si PDL o au si este adusa in discutie pentru a atrage atentia de la problemele reale cu care se confrunta populatia: taierea salarilor, scaderea nivelului de trai si cresterea saraciei, problemele economice, situatia dezastruoasa din educatie si sanatate", a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarul PSD mai arata ca deciziile CE pot fi implementate cu o majoritate parlamentara aferenta celei necesare modificarii legii fundamentale.

"Aderarea Romaniei la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, in scopul transferarii unor atributii catre institutiile comunitare, precum si al exercitarii in comun cu celelalte state membre a competentelor prevazute in aceste tratate, se face prin lege adoptata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, cu o majoritate de doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor", a explicat vicepresedintele PSD.

USL ii cere lui Basescu consultari pentru implementarea deciziilor de la summit-ul UE

Uniunea Social Liberala a anuntat ca sustine si voteaza un guvern de tehnocrati, care sa asigure implementarea masurilor de austeritate, dar care sa organizeze si alegerile de anul viitor.

Astfel, co-presedintele USL Victor Ponta i-a transmis lui Traian Basescu ca asteapta o invitatie pentru saptamana viitoate, pentru a discuta pe acest subiect impreuna cu cei de la Putere, dar si cu reprezentanti BNR.

"USL isi asuma implementarea deciziilor luate la nivel european. De aceea, propune un plan concret de masuri, format din cinci pasi. Cerem sa se infiinteze un comitet anticriza, format din cei de la Putere, Opozitie si reprezentantii BNR, unde sa se discute si sa se adopte toate masurile economice care decurg de la summitul UE.

Al doilea pas propune adoptarea unei legi cu caracter constitutional, dar nu din 2012, pentru ca e an electoral, ca toate fortele politice sa se oblige pentru anii urmatori sa aiba deficit structural de 0,5% si deficit bugetar anual de maxim 3%", a afirmat duminica co-presedintele USL Victor Ponta.

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News