Corina Cretu, PSD: Abuzurile puterii nu mai sunt o problema interna

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 14:47 1341 citiri

Abuzurile presedintelui Traian Basescu si ale puterii nu mai sunt o problema interna, a declarat europarlamentarul PSD, Corina Cretu.

Corina Cretu considera ca participarea presedintelui la lucrarile Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei de joi "a fost un nou prilej pentru atacuri la adresa Opozitiei, in bine-cunoscutul sau stil agresiv".

"De sase ani, domnul Traian Basescu se afla la conducerea Romaniei si face tot ce-l taie capul, inclusiv in justitie. In timp ce se rafuia cu PSD in plenul APCE, Romania era criticata pentru intarzierea cu care aplica deciziile CEDO", a spus europarlamnatrul PSD.

Potrivit acesteia, intrebarea deputatului socialist polonez, in cadrul lucrarilor APCE, cu privire la nefunctionarea dialogului sefului statului roman cu partidele din opozitie, "a fost pe cat de legitima, pe atat de clara si la obiect".

"Raspunsul agresiv al presedintelui Basescu ocoleste fondul problemei. Dl. Traian Basescu se face ca uita intalnirea recenta pe care a avut-o cu Victor Ponta, care a raspuns invitatiei sale, tocmai pentru ca era vorba de probleme de interes national. Asta venea dupa ce dl Basescu il numise public pe presedintele principalului partid de Opozitie "maimutica obraznica", apelativ care, in orice tara normala, ar fi dus la ruperea definitiva a legaturilor dintre acele persoane", a mai spus Corina Cretu.

Europarlamentarul ii acuza, totodata, pe seful statului, ca nu si-a respectat niciodata cuvantul dat si nu a respectat nicio intelegere.

"A instrumentat UNPR, acum forteaza introducerea parlamentarilor acestei fantome de partid - care de mai bine de un an nu exista in niciun sondaj de opinie, - in conducerea Senatului si Camerei Deputatilor. Nu a luat pozitie in cazul fraudei comise de Roberta Anastase la votul din Camera in cazul Legii Pensiilor", se mai arata in comunicatul de presa

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News